Browse By

Hartera među deset najboljih malih festivala

Nakon što je nominiran za prestižnu nagradu u kategoriji »najbolji mali festival u Europi« – festival Hartera prošao je i drugi krug glasanja. Naime, u okviru European Festival Awards, nagrade koju organizira najveći online vodič za glazbene festivale u Europi Virtual Festivals, najznačajniji riječki glazbeni događaj našao se na listi »deset najboljih« i to u društvu francuskog Astropolisa, Cactusfestivala koji se održava u Belgiji, njemačkog Haldern Pop Festivala i drugih.
Također, obzirom da nagrade uključuju i velike, srednje te nove festivale, važno je spomenuti i kako je u kategoriji »srednjih« nominiran zagrebački INmusic festival, a u utrci deset »najboljih velikih« nalazi se i novosadski EXIT, uz britanski Glastonbury, mađarski Sziget, danski Roskilde…
Glasati za favorite moguće je isključivo on-line putem, a dodatni motiv za »klikanje« svakako je i nagrada za »surfere« – svatko tko sudjeluje, potencijalni je dobitnik ulaznica za festivale pobjednike. Drugi krug glasanja završava 30. prosinca, a pobjednici će se znati na dodjeli nagrada 13. siječnja u Nizozemskoj.
D. DEMIĆ, Novi List