Browse By

GusGus u zagrebačkom Aquariusu!

Nose titule jednog od najatraktivnijih izvođača ovog ljeta te će sve prisutne u Aquarisu podsjetiti zašto je to tako. U listopadu ćemo se još jednom sjetiti ljeta uz nordijsku elektroniku GusGusa koji su savršena uvertira za početak jesenske sezone dobrih koncerta i partya!

Islandski bend GusGus kroz 17 godina postojanja publici može ispričati bogatu i zanimljivu priču. Bend je osnovan 1995. godine u Reykjavíku kao rezultat kolektiva koji su tvorili različiti umjetnici kao što su Daniel August, DJ Herb Legowitz, snimatelj Stephan Stephensen, glazbenik Birgir Pórarinsson, producent Baldur Stefánsson i još šest drugih izvođača koji su tada zajedno sudjelovali na filmskom snimanju. Članovi benda su se nekoliko puta mijenjali, a od 2009. godine stalni članovi su President Bongo (Stephan Stephensen), Biggi Veira i Daniel August.

GusGus u zagrebačkom Aquariusu!


Konstantno kreativno aktivni, genijalni trojac su u posebno dizajniranim studiju snimili trenutno aktualan album – „Arabian Horse“. Ovaj dance-pop album podsjeća na ranu house glazbu iz devedesetih, ali zadržava suvremenost i urbanost u maniri Massive Attacka. Nesumljivo, GusGus su na svom osmom albumu našli pravi spoj između moderne pop glazbe i elektronskih ritmova klupske scene. Uz elektronske zvukove, pjesme su prepune uzbudljivih trenutaka, dobrog popa i soula. “Arabian Horse” opisan je kao povratak njihovim glazbenim korijenima. Promociju albuma održali su u avionu na visini od deset tisuća metera te tako napravili korak dalje u svojoj originalnosti i kreativnosti. No, iako je razvojem tehnologije elektronska glazba vrlo napredovala GusGus se ne prilagođavaju prolaznim trendovima te i dalje koriste analognu opremu te tako kreiraju pravi elektrosnki zvuk.
Uz njihovo ime veže se pojam techno soul koji su sami izmislili budući da brojni glazbeni kritičari nisu znali u koji glazbeni žanr da ih svrstaju. „Nama techno nije samo udaranje, za nas je to glazba s dušom, izvrsno ukomponirana s drugim glazbenim žanrevima neovisno radi li se o jazzu ili drugom house smijeru glazbe“- kaže President Bongo.
Ulaznice za koncert kreću u prodaju 22.8.2012. na svim prodajnim mjestima sistema Eventim, te online na www.eventim.hr (na navedenoj web adresi nalazi se i popis prodajnih mjesta).
Cijene ulaznica su sljedeće:
22.8. do 31.8. 2012. – 80 kn 1.9.2012. do 30.9.2012. – 100 kn 1.10.2012. do 15.10.2012. – 120 kn 16.10.2012. – 150 kn