Browse By

Gadjo

Ako ploča ne doživi uspjeh u roku od nekoliko sedmica nakon objavljivanja, kaze se da je doživjela neuspjeh. Međutim, nije uvijek tako. U ljeto 2003.g. Gadjov album „So Many Times“ uz gostovanje Alexandre Prince prvi put je objavila mala ali ugledna njemačka izdavačka kuća Muschi Tunes. Pjesmu je izvodila nekolicina DJa određeno vrijeme i onda je nestala. No, na ljeto 2004.g. Erick Morillo, najuspješniji house DJ na svijetu nastupa na Ibizi a u rukama mu se slučajno našla ta stvar koju je puštao iz nastupa u nastup.
Uskoro pjesma zauzima prvo mjesto na njegovoj top listi a nije ni čudo da su onda i drugi njegovi kolege uvrstili je na playliste svojih setova (Roger Sanchez, David Guetta, Tom Novy, Milk & Sugar, Seb Fontaine, Antoine Clamaran, Steve Angello i Disco boys). Erick Morillo je napravio korak dalje jer je istu stvar izdao na svojoj izdavačkoj kući „Subliminal Records“. Kraljem ljeta 2004. pjesma je postala veliki hit i mogla se čuti u gotovo svakom house klubu širom svijeta.
Pjesma se našla na prvom mjestu dance top lista u Francuskoj, Španjolskoj, Portugalu, Brazillu, Južnoj Africi, Mađarskoj, Australiji, Skandinaviji i Njemačkoj a među prvih deset u mnogim drugim zemljama. U velikoj Britaniji je izdana na CD-u po prvi put. Malo prije objavljivanja bila je najslušanija pjesma na radiju i ušla je među dvadeset na britanskoj top listi singlova.
Ime: Serhat Sakin & Murat Arslan
Datum rođenja:
Zemlja: Njemačka
Žanr: House
Izdavačka kuća: Supraton Music, Subliminal Records
Web stranica: http://www.myspace.com/gadjo1
Gadjo je održao velik broj nastupa na najboljim mjestima na svijetu sa njegovim trenutnim vokalom Alexandrom Prince ili sa DJ partnerom Timom Wagnerom te nastupaju kao Gadjo DJ Team. Izdvajamo samo neke od njih: Pacha (Subliminal Sessions & Essential Mix Party) & Space (Closing Party) na Ibizi, Cream u Liverpoolu, Space and Nikki Beach (BBC 1 Essential Party) u Miamiu, Amnesia u Parizu, MAD u Lozani i veliki broj super klubova u Spanjolskoj, Portugalu, Sjedinjenim Američkim Državama, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Italiji, Grčkoj, Mađarskoj, Nemačkoj, Poljskoj, Rusiji ili Svicarskoj.
Gadjo je momak iz Hamburga koji je profesionalni DJ i producent već dugi niz godina. U prošlosti je surađivao sa nekim drugim producentima uključujući Syke-a iz Syke’n’Sugarrstar. Jedno vrijeme također se profesionalno bavio muzikom u izdavačkoj kući na čijem čelu je bio jedan od najpopularnijih producenata pop muzike u Njemačkoj.
Njegov prvi klupski hit bio je „Besame Mucho“ 2002. god., latino house pjesma, koju su puštali mnogi poznati DJ-i i koja je bila popriličan klupski hit. Kao i Boris Dlugosch, Michi Lange, Kid Alex, Moonbootica ili Knee i Deep, Gadjo igra važnu ulogu na jakoj hamburškoj house sceni. Poslije prvog uspjeha sa „Besame Mucho“, Gadjo i Syke zajedno su producirali i Punk City a zajednički projekt su nazvali De-Ranged. Uslijedile su nove produkcije i remixi. David Morales, Erick Morillo, Basement Jaxx, Bush II Bush, Future Funk i drugi umetnici koji izdaju za Muschi Tunes and Casa Rosso Recordings, njegovu novu “bazu” u Njemačkoj, su glazbenici sa kojima je Gadjo surađivao u posljednje vrijeme.
Posljednjih godina samo nekoliko Njemačkih DJa imalo je šansu postati i ući u svjetsku klasu. Gadjo je zasigurno jedan od njih. Od svojih kolega dobiva mnogo poštovanja a mediji slave njega i njegovu produkcija. Novi globalni DJ je rođen…
Izdanja:
So Many Times
Besame Mucho
Remiksevi:
Do Your Thing
Warchild
Wildberry Tracks
One Night In Las Vegas