Browse By

Arnaud Rebotini

Arnaud Rebotini je DJ, pjevač i producent pariškog banda Black Strobe, pionira electro housea. „Tamna strana disca“, boogie-trance, soft-goth – sve su to atributi kojima opisuje svoju glazbu, a najupečatljiviji je komentar njihovog glazbenog izričaja, poznat među obožavateljima, kako oni sviraju „elektronsku glazbu koja se ne plaši plašiti ljude“.
Kao student računarstva, Arnaud postaje opsjednut elektronikom i uskoro kupuje Roland 303 i počinje skladati elektornsku glazbu.
Ime: Arnaud Rebotini
Datum rođenja: /
Zemlja: Francuska
Žanr: Electro House
Izdavačka kuća: Goodlife/Kling Klong
Web stranica: http://www.myspace.com/arnaudrebotini
Kao dokaz kvalitete su remixi za Rapture, Depeche Mode, Tiefschwrtz, Oliver Huntman-a i druge. Istovremeno da zadovolji svoje kreativne apetite Arnaud je i član GRM-a, organizacije Francuske vlade koja se bavi akademskim glazbenim istraživanjima. Arnaud Rebotini odrastao je na funku i discu, no onda se pobunio i počeo slušati death metal i noise grunge, a nakon toga zavela ga je tehnologija i odvela u drugom pravcu te je počeo skladati elektrnsku glazbu, za koje redovite dobija po 5 zvijezdica u svim recentnim medijima. Publika je redovito oduševljena njegovim odabirom glazbe i širokim glazbenim repertoarom, a kada ga pitaju za koga je njeogova muzika namijenjena – odgovara “za open minded ljubitelje glazbe.
Trenutno se vratio svojim korjenima, te složio novi studio u kojem je upravo završio album za Vitalicov label Good Life. Album bi se trebao službeno početi prodavati krajem 2008 godine.