Browse By

Frankie Knuckles u Bestu

Frankie Knuckles sasvim opravdano nosi etiketu ‘velikog’. On je pionir dance-a, koji je još ranih 70-ih u New Yorku promovirao tu vrstu glazbe i tako ostavio neizbrisiv trag na modernoj plesnoj glazbi, a već godinama je diljem svijeta poznat po nadimku ‘The Godfather of House’ ili u prijevodu Kum Housea. Zagrebački nastup održat će se u klubu The Best, 21. ožujka.
Iako je većinu svog života i svoje DJ karijere proveo u rodnom New Yorku, radeći sa prijateljem Larryem Levanom u njujorškom klubu The Gallery, a kasnije i solo u Continetal Bathsu, 1977. godine seli se u Chicago i počinje raditi kao DJ u Warehouseu, vrteći Salsoul i Philadelphia Int’l ploče pred publikom koja nije navikla na njujorški stil sviranja (beat-mixing uz dodatak percussion loopova sa posebnog gramofona kako bi se podigao zvuk tradicionalnog soula).
frankieknuckles
Frankie Knuckles – The Godfather of House stiže u Zagreb

1983. Knuckles otvara svoj vlastiti klub – The Power Plant. Sve ostalo je, rekli bismo, povijest. Danas je „Big Frankie“ vodeća ikona na svjetskoj house sceni, prijateljuje i surađuje s ostalim umjetnicima iz svoje branše, autor je brojnih house remixeva za neke od najvećih pop zvijezda 80-ih i 90-ih godina uključujući Michael Jacksona, Dianu Ross, Chaka Khan, a iza sebe ima nemali broj megauspješnih singlova.