Browse By

Chris Dis u Labinu

Bez pretjerivanja, Chris se smatra jednim od najuspješnijih house DJ-a okruga Cologne u Bonn regiji u posljednjih deset godina. Nastupiti će 28. ožujka u labinskoj Dubrovi, a podršku će mu pružiti Robert Matt, Mr. Marley i Mickee.
Rođen je u Bergisch-Gladbach, a njegov interes za glazbom započeo je u ranoj dobi, od samo šest godina kad je svirao flautu. Četiri godine kasnije počeo je svirati klavir. U slijedećim godinama razvijao je sve veći interes za Soul i Funk te započeo s kupovinom ploča. U dobi od 16 godina prvi je put došao u dodir s Chicago house glazbom, koja ga je toliko oduševila da je ubrzo nakon toga započeo svoju DJ karijeru.
Sa 18 godina Chris se preselio u San Fransisco gdje je imao svoj prvi međunarodni gig sa DJ Buck Spinzz-om, DJ Garth-om i Chris Galvin-om. Kad se vratio u Njemačku, pokrenuo je legendarni High None @ Warehouse / Köln diskoteku zajedno s Oliverom Bondziom i PA-trick-om, gdje je oduševljavao sa svojim house zvukovima. Istovremeno je započeo svoju vlastitu produkciju, od kojih su neki od njih objavljeni na samplerima poput Discopolitan, Nightmove i Warehouse Allstars.
Njegova DJ karijera je procvala i ubrzo je bio poznata rezervacija u klubovima kao što su Tribehouse (Düsseldorf), Chemistry (A’dam), Mazzo (A’dam). Chris je 1993. nastupao na jednom od prvih partija u Hrvatskoj legendarnom “Undercity Rave-u. Pokazalo se to kao jedan početak dugog povezivanja s europskom istočnom house scenom te je nakon toga nastupao u svim većim hrvatskim gradovima, a sjećamo ga se i po nezaboravnim partijima u Istri.
Osebujna, alkemijski začinjena, energično popunjena muzička Chris Dis rapsodija, raspršit će sve subotnje nedoumice. Chris is back sa svojim vatrenim ritmovima koji tijelo vraćaju u plesnu formu ’90-ih, osmijeh tjeraju na lice, a fotoaparat u akciju, rekli su za Chrisa na internet portalu muzikanastruju.com povodom njegovog zadnjeg nastupa u Splitu prošle godine.