Browse By

Fit – Jing Yang


Dvije godine nakon povratničkog albuma ‘Live uz rijeku’ te nastupa na Večerima dalmatinske šansone prošle godine s pjesmom ‘Vodimo ljubav’ kultna riječka grupa Fit predstavlja se s novim singlom. Pjesma ‘Jing jang’ najavljuje njihov novi album koji će uskoro ugledati „svjetlo dana“.
Povratnički album ‘Live uz rijeku’ pokazao je da Fit ni nakon 17 godina diskografske pauze ne zvuče nimalo zastarjelo i nisu izgubili energiju sjajnog live izvođača. Hitovi poput ‘Mačka’, ‘Zvoni telefon’, ‘Zaboravit ću sve’ ‘Daj mi ruku’ i ‘Rijeka’ i dalje zvuče svježe i urbano, a undeground pop-rock koji je Fit njegovao od svog nastanka 1982. godine kroz dva objavljena studijska albuma ‘Uz Rijeku’ i ‘Daj mi ruku’ još uvijek privlače i stare i nove poklonike.

Novi album pak donosi zreliji, ali jednako prepoznatljivi sjetno-romantičarski pop rock prizvuk banda, zapakiran u modernu produkciju koja slobodno može stati uz bok svjetskih izvođača. Album je pitak, hitoidan i radiofoničan s pjesama koje odmah ulaze u uho s kojima će Fitovci (osim vojske starih) naći i nove fanove. U međuvremenu (do izlaska novog uratka) u Rijeci je bio prikazan dokumentarni film o Fitu „Rock’n’roll je kriv za sve“ (za kojeg se također planiraju zagrebačka i beogradska promocija)…
Izvor: Radio Trsat