Browse By

Festival ECOACTIVE

Pored Dobrinja na Krku održati će se vikend aktivnog odmora, i to naslonjen na najduži dan, stoga tako nazvan, SOLSTICIUM fest (19 – 22.6). Popis radionica i aktivnosti je već popriličan i još nije finalni, a upravo se definira njihov timeline. Riječ je o aktivnostima poznatih i viđenih voditelja iz Rijeke i naše županije, ali ima i gostiju iz drugih gradova.
Neće nedostajati veselja, pokreta, zabave i korisnih savjeta, a dodatnu zanimljivost predstavlja gostovanje EKO film festivala iz Siska, te, kad se priča o prirodi – neizbježna Zlata Nanić, začetnica ekološke poljoprivrede u RH koja će svojim predavanjem i radionicama uputiti nas u izradu sokova, frapea i namaza. Novost kao program je i Yoga za bebe (naravno, i za mame i tate), koju će prezentirati Dolores Prodan, a prezentirati će upravo vlastito iskustvo sa svoje dvoje male dječice. Od kreativnih radionica spomenimo Školu glagoljice, izradu papirnog nakita i Trening asertivne komunikacije. Zvučne kupke gongom i tibetanskim zdjelama, te Shiatsu, opustit će vas i okrijepiti, a zaplesati možete uz 5 Ritmova ili DreamDance, koji plesom pomaže da se vaši snovi ostvare. Taichi i QIgong, kluba Pantera, uz solarnu yogu, te DO-IN udruge Iris, ispunjavati će program od samog jutra pa sve do mraka sva 3 dana (četvrtak je prijem gostiju i uvodna večer).
Iz organizacijskog tima Spirita javljaju kako će biti potrebne rezervacije za pojedine radionice, jer je broj sudionika limitiran po terminu. Određena količina prijavljenih moći će postaviti svoj šator u sklopu kampa, a ostali će biti upućeni na ponudu soba i apartmana u okolici, obližnji oficijalni kamp, ili će moći učestvovati dolaskom po pojedinom rezerviranom terminu. Za sve detaljnije informacije dovoljno je pratiti Spirit Rijeka na Fejsu, ili kontaktirati info@ spirit-ri.hr.
Program provodi udruga Spirit u suradnji s udrugama čije će se aktivnosti prezentirati, uz podršku Turističke zajednice i općine Dobrinj.