Browse By

Faithless feat. Cass Fox – Music Matters

Engleski Toolroom Records dogurao je do jubilarnog 100. izdanja. Kako bi jubilej bio što bolje obilježen, vlasnik etikete Mark Knight odlučio se za pametan potez i dogovorio sa neponovljivim Faithless kolektivom da izdaju svoj novi singl na njegovoj etiketi. Novi singl imena ‘Music Matters’ produkt je suradnje standardne Faithless postave (Maxi Jazz, Sister Bliss i Rollo) i poznate pjevačice Cass Fox, a kompletan paket se sastoji od pet odličnih prerada i original verzije, koju ćemo zasigurno imati prilike slušati na mnogim radijskim postajama.
qsqov9
Faithless uskoro slavi 15 dugih godina postojanja, a još uvijek nisu razočarali, dapače. U ovom slučaju odradili su i više nego dobar posao za Toolroom Records, te su pružili dovoljno razloga za slavlje svim poklonicima ove popularne etikete. Vjerujemo da su i podigli na noge mnoge Faithless obožavatelje, te im pokazali da se još uvijek jako dobro nose sa vremenom i konkurencijom.
Uz ugodnu i najviše opuštajuću Original verziju ovog singla, teško je izabrati najbolji remix. Naime, svatko od angažiranih remixera (Mark Knight, Axwell, Pete Heller, Rollo & Sister Bliss) prilagodio je ovu skladbu svojim principima produciranja. Gledavši sa perspektive klupske atmosfere, domaćin etikete Mark Knight i originalni Pete Heller odradili su odličan posao. Mark Knight je izvrsno ukomponirao sve elemente pjesme, ali na svoj, techouse način, po kojemu je i najviše popularan. Uz original preradu, tu je još i Dub verzija, koja u prvom planu drži Maxi Jazza, uz malo mračniju atmosferu, koja će također odgovarati mnogima koji preferiraju manje melodične izvedbe. Pete Heller sa svojom preradom osvojiti će ljubitelje ugodne plesne melodije, koja se u zadnje vrijeme sve češće javlja u većini progressive house i techouse produkcija. Simbioza originalnih vokala i Hellerovih nota odlično zvuče zajedno i nesumnjivo će ostaviti svoj trag u mnogim klubovima.
Za preostale dvije verzije mogli bismo reći da su Axwell te Rollo & Sister Bliss ovaj zadatak shvatili osobno. Do tog zaključka došli smo vrlo jednostavno. Axwell, sve popularniji švedski DJ i producent, proslavio se uglavnom velikim hitovima, koji su često završili na mnogim top ljestvicama. To je priča iz ne tako davne prošlosti, koja još uvijek drži vodu. No, Axwell je ovim remixom pokazao da još uvijek ima mnogo iskonske house krvi u sebi, kao što je i znao istaknuti u svojim ranijim, ‘strictly house’ produkcijama. Naravno, ovaj remix nije poput njegovih prvih izdanja, ali osjeti se da je Axwell odlično iskoristio priliku da iznese ipak nešto mekši zvuk iz svog studija. S druge strane, Rollo & Sister Bliss, (2/3 Faithlessa) tradicionalno prilagođavaju originalna Faithless izdanja klupskim smjernicama. Kao i nijednom do sada, nisu upropastili ugođaj i atmosferu izdanja kojeg prerađuju. Ova verzija možda nema svoje mjesto na repertoaru DJa koji svira pred prepunim vrućim klubom, ali definitvno zaslužuje mjesto na mnogim kompilacijama namijenjenim za slušanje u Vašem automobilu ili dnevnom boravku.
Toolroom je definitivno sačuvao obraz, ali na radost mnogih, to su učinili i Faithless, koji su pokazali da ćemo ih još dosta dugo slušati. Budući da se radi o jubileju, ekipa iz Toolrooma poklanja službeni poster ovog izdanja, ako preko njihovog shopa kupite ovo odlično izdanje!
Ocjena: 5/5
Linkovi:
http://www.toolroomrecords.co.uk
http://www.faithless.co.uk