Browse By

Explosive Stage na jedanaestom Exitu


Explosive pozornica na jedanaestom Exit festivalu, za sve one koji vole tvrđi zvuk, dovodi najbolje hardcore, metal i punk izvođače. Tijekom četiri dana intenzivnih nastupa, Explosive Stage predstavit će Behemoth, Suicidal Tendencies, The Exploited, Cathedral, Murder, Al & The Blackcats, Ex Deo, Decapitated, The Inspector Cluzo, a pridružuju im se još brojna atraktivna imena koja su na našim prostorima kao i van njih već stekla reputaciju najboljih, ali i oni koje ta reputacija već čeka.
Prvog dana festivala, u četvrtak 8. srpnja, na Explosive scenu izlazi legendarni Suicidal Tendencies koji publici festivala priprema noć za pamćenje. Iza ovog benda je više od 30 godina duge i često kontroverzne karijere. Za ovu su godinu najavili i svoj novi studijski album na kojem uvelike rade. Uvod u njihov koncert bit će svirka francuskog benda The Inspector Cluzo, koji na Explosive pozornicu donosi miks rock, jazz i funky zvuka i koji će na Exit festivalu predstaviti svoj novi album „The French Bastards“. Prve večeri na Explosive pozornici nastupaju i veterani domaće trash metal scene MAD Goya i Space Eater, Punished,  jedan od najstarijih domaćih core metal bendova kao i novi, svježi bend koji predstavlja rastuću domaću scenu Concrete Sun. Njima se pridružuju i Tibia, makedonski Smut, Hitman i Decontrolled.
Zvijezde drugog festivalskog dana na Explosive pozornici svakako su Behemoth, a njima se te večeri pridružuju sjajna imena, među kojima su kanadski death metal bend Ex Deo, Murder koji svira staru školu death metal zvuka kao i Ashen Epitaph, Disdained, mađarski I Divine, Radiolokator i Decapitated. U petak nastupa i domaći bend Dargoron koji njeguje zvuk heavy metala u kombinaciji s novijim modernim stilovima kao i Awaiting Fear, predstavnici swedish style death metal zvuka.
Britanski punk sastav The Exploited će u okviru svoje europske turneje svirati trećeg dana na Exit festivalu. Pročuo se s prvijencem ,,Punk’s Not Dead” (1981.) i drugim albumom ,,Troops of Tomorrow” (1982.) koji  se danas smatraju klasicima punka. Njima se te večeri pridružuju britanski bend Al & The Blackcats, Vox Populi, Dozer iz BiH, G.U.B iz Slovenije, Kolaps i Citizen X,  Moment Of Clarity, S.O.K. 91 i If Senses Fear.
U nedjelju, posljednjeg dana festivala, na pozornicu izlazi britanski doom metal bend Cathedral. S njima će nastupiti jedan od popularnijih bendova s hrvatske industrial dark scene Koh, srpski bend Consecration koji će ovom prilikom svirati pjesme s tek objavljnog albuma pod nazivom „Avi“ i slovenski bend Sweet Sorrow koji na Explosive donose modernu verziju ekstremnih metal stilova s naglaskom na black i dark metal.
Te večeri nastupaju još i Vehementer, In From The Cold, Samrt, Bombarder, Tamerlan i The Way Of Purity.

Ulaznice za Exit 2010.

Ulaznice za Exit festival mogu se kupiti po promotivnoj cijeni od 547 kn
odnosno 732 kn za paket (ulaznica + kamp + prijevoz) na sljedećim prodajnim mjestima:
Dallas Music shop, Masarykova 6, Zagreb
Kino Europa, Varšavska 3, Zagreb
V.O.O.D.O.O. Underground, Vrt Jagode Truhelke 3, Osijek
Dallas Music shop, Splitska 2a, Rijeka
Dallas Music shop, Narodni trg 14, Split
Dallas Music shop, Široka ulica 2, Zadar
Cijena kampa je 185 kn.
Cijena ulaznica u redovnoj prodaji iznosit će 873 kn odnosno 1.058 kn za paket.