Browse By

Exit Label s ponosom predstavlja: novi singl Darkwood Dub feat. Bisera Veletanlić – „Nešto sasvim izvesno“


Danas je u Klubu Doma Omladine premijerno predstavljen novi singl i spot grupe Darkwood Dub u kojem gostuje legendarna diva Bisera Veletanlić, ”Nešto sasvim izvesno”, a koji je od danas dostupan za besplatno preuzimanje na stranici Exitmusic.tv. Na promociji je ekskluzivno prikazan i spot za ovaj singl, toliko svjež da se još pušio i koji je direktno iz montaže donesen u Klub Doma Omladine. Spot će svi obožavatelji beogradskog benda, kao i Bisere Veletanlić, moći pogledati na službenom Youtube kanalu Exit festivala već sutra.
Promocija singla “Nešto sasvim izvesno” samo je uvod za buduću suradnju Exit etikete i grupe Darkwood Dub. Bend će krajem lipnja svoj novi album objaviti upravo na Exit Labelu te će ga svi posjetitelji stranice exitmusic.tv moći besplatno preuzeti na ovoj adresi! Novi album “Darkvuda” moći će se kupiti u izdanju kuće „Odličan hrčak” za one koji žele upotpuniti svoju CD kolekciju jednog od najvećih beogradskih bendova svih vremena.
Darkwood Dub je osnovan 1988. godine u Beogradu. Tijekom prvih nekoliko godina, bend je eksperimentirao, fuzirajući reggae i dub sa soničnim gitarama i asocijativnim i emotivnim tekstovima. Do izdanja prvog albuma Paramparčad (Take it or leave it, 1994.), Darkwood Dub je postao najpopularniji underground bend u Beogradu, svirajući prepune koncerte pred fanatičnim obožavateljima. Drugi album U nedogled (B92, 1996.) donio je daljnji razvoj u kombiniranju različitih glazbenih struktura, kao i aktualnih žanrova u plesnoj glazbi, i po prvi put uključuje suvremene glazbene tehnologije koje od tog trenutka postaju integralni dio zvuka benda. Album je proglašen za najbolji album 1996. godine od gotovo svih glazbenih kritičara. Sljedeće godine Darkwood Dub radi glazbu za kazališnu predstavu Trainspotting, u režiji Đorđa Marjanovića, koja se, zajedno s nekoliko remiksa pjesama grupe od strane različitih autora plesne glazbe, pojavljuje na izdanju Darkwood Dub (B92, 1997.). Glazba s ovog izdanja ima izrazito plesni karakter, pod utjecajem tada svježeg drum ‘n’ bass pravca. Sljedeći album grupe Elektropionir (B92, 1999.), lansirao je favorite beogradske alternative u mainstream, s čak četiri jako uspješna singla. Tijekom sljedeće dvije godine, bend je intenzivno svirao po Srbiji, ali i po svim zemljama bivše Jugoslavije, istovremeno osnivajući vlastiti tonski studio pod imenom Elektropionir. Život počinje u tridesetoj (B92), album grupe objavljen 2002., bio je najprodavaniji album godine, a ujedno je bio proglašen i za najbolji album godine od strane glazbene kritike. 2004. godine izlazi album O danima (B92), poslije kojeg slijedi još jedna uspješna turneja po zemljama bivše Jugoslavije, Švicarskoj, Austriji i Nizozemskoj. Nakon rekonstrukcije studija Elektropionir, bend je 10. studenog 2008. objavio sedmi album pod imenom Jedinstvo (B92). Od 31. prosinca 2008. grupi se kao stalni član pridružuje cijenjeni i proslavljeni klavijaturist Vasil Hadžimanov.
Tijekom 2009. i 2010, promovirajući album “Jedinstvo”, Darkwood Dub je nastupao u svim zemljama bivše Jugoslavije, kao i u Austriji, i završio snimanje novog, koji će krajem lipnja bit objavljen na online etiketi Exit Label, kao i u izdanju kuće „Odličan hrčak“.