Browse By

Exit, InMusic i Hartera u konkurenciji za nagrade!


Exit festival ušao je u drugi krug izbora za najbolji europski festival u okviru „European Festival Awards” koji organizuju online portal Virtual Festivals Europe i udruženje 56 europskih festivala Yourope. Exit je u kategoriji „Best Major Festival” nominiran u najužem izboru s još devet najvećih europskih festivala. Pobjednike među finalistima odlučit će publika glasanjem putem interneta na stranici www.eu.virtualfestivals.com, a glasanje je otvoreno do 30. prosinca.
U kategoriji “Best Major Festival”, u drugom krugu, nominirano je deset festivala, među kojima su, pored Exita, i mađarski Sziget, danski Roskilde i britanski Glastonbury. U drugom krugu u konkurenciji za nagrade, nalaze se i dva festivala iz regije, T-Mobile InMusic, nominiran za “Best Medium Sized Festival” i Hartera nominiran za “Best Small Festival”.
Festivalska publika iz cijelog svijeta može se vrlo jednostavno registrirati na stranici www.eu.virtualfestivals.com kako bi glasala za nominirane festivale. Svatko tko sudjeluje u glasanju potencijalni je dobitnik ulaznica za festivale pobjednike.
U prvom krugu glasanja do 16. prosinca, festivali su se natjecali u kategorijama „Best Major“, „Best Medium“, „Small“ i „Best New Festival“. U drugom krugu glasanja, koji traje do 30. prosinca, bit će omogućeno glasanje za finaliste kao i u kategorijama „Best European Festival Line-Up“, „Best Artist Newcomer“, „Best Headline Artist“ i „Anthem Of The Year“. Pobjednici će biti objavljeni na dodjeli nagrada koja će se održati 13. siječnja 2010. u Nizozemskoj.