Browse By

EXIT festival nominiran za najbolji europski festival

EXIT festival je i ove godine nominiran za najbolji europski festival u okviru  European festival awards, najznačajnijeg europskog festivalskog priznanja. EXIT je jedini festival iz regije Balkana koji je nominiran u najprestižnijoj kategoriji velikih festivala “Major Festivals”, u kojoj se nalaze i velikani poput Tomorrowlanda, Roskildea i drugih. Ovo je šesta po redu nominacija za EXIT, koji svake godine ulazi u krug 10 najboljih europskih festivala.
Ako želite da se EXIT  festival nađe u finalu 10 najboljih europskih festivala, svoj glas možete dati ovdje, a kao nagradu možete osvojiti ulaznice za neke od najboljih europskih festivala. Uz vrijedne nagrade, svojim glasom podržat ćete da EXIT 2014 bude još bolji, jer prisustvo u europskom vrhu podiže ugled festivala i utječe na odabir bendova na kojim će festivalima gostovati sljedeće ljeto.
European festival awards organizira najznačajnija europska festivalska organizacija – Yourope. Više od 300 festivala iz 32 europske zemlje borit će se za naslov najboljeg europskog festivala, a pobjednika odlučuje kombinacija glasova publike i stručnog žirija. Prošle godine preko 500.000 fanova je glasovalo za svoje omiljene festivale. Glasovanje traje do kraja listopada.
Pozivamo sve ljubitelje festivala i sve one koji žele da ovaj festival bude jedan od najboljih u Europi da glasuju za EXIT i time još jednom pokažemo da naš regija ima puno lijepih i pozitivnih slika koje može podijeliti s cijelim svijetom.
Uz ovo priznanje, EXIT je nominiran i za drugu prestižnu europsku festivalsku nagradu – UK festival awards, kao najbolji festival izvan Velike Britanije. EXIT je 2007. osvojio ovu nagradu, a svoj glas za EXIT možete dati ovdje.
EXIT festival postoji već 13 godina i kroz vrata tvrđave tijekom ovih godina prošlo je više od 30 tisuća izvođača i preko 2 milijuna posjetitelja. Najveći svjetski mediji poput CNN-a, BBC-a, Guardiana i drugih, redovno proglašavaju EXIT za jedan od najznačajnijih svjetskih glazbenih festivala.
EXIT 2013 ostat će zapamćen kao jedno od najboljih izdanja festivala u njegovoj povijesti. Oboreni su brojni rekordi, kao što je ukupna posjeta, posjeta glavnoj pozornici i Dance areni, posjeta stranici exitfest.org i mnogi drugi. Posebni značaj uspjehu EXIT-a daje činjenica da dok su mnogi najveći europski festivali doživjeli pad posjete u ovoj godini, broj publike na EXIT-u u 2013. povećan je za 40% u odnosu na 2012. godinu.
Pogledajte video da se svi zajedno podsjetimo kako je izgledala EXIT R:EVOLUCIJA.
http://youtu.be/tmpRQqYHs_s