Browse By

EXIT 2013 potvrdio održavanje na Petrovaradinskoj Tvrđavi u Novom Sadu

Exit_thebest

Exit iz Novog Sada unatoč raznim naklapanjima najavljuje svoje novo izdanje na Petrovaradinskoj Tvrđavi od 10.-14. srpnja. Organizatori najavljuju (r)evoluciju u konceptualnom smislu na radost mnogobrojne svjetske publike.
Trajanje festivala biti će produženo na 5 dana, dok će sam festival doživjeti značajna koncepcijska unapređenja.
Ivan Milivojev, jedan od osnivača festivala i član UO europske festivalske asocijacije izjavio je da će „Exit 2013 zadržati sve dobre atribute prethodnih izadanja, ali će veliki dio festivala doživjeti značajna koncepcijska unapređenja. Jedna od novina je uvođenje nultog (petog) dana, koji će se, pored Tvrđave, odigravati i u gradskom jezgru Novog Sada.“
„Ali to je samo početak (r)evolucije koncepta festivala“ dodao je Milivojev. „Publika, muzičari, kulturne organizacije, mediji, i drugi, biti će pozvani da sudjeluju u unapređenju koncepta i organizaciji festivala u budućnosti.“
„EXIT festival je u prethodnih 12 godina prešao dug put. Izrastao je iz studentskog protesta 2000-te kao izraz bunta mladih ljudi u Srbiji u borbi za promjene i slobodu.  EXIT je odigrao i važnu ulogu u obnavljanju pokidanih veza među mladim ljudima u regiji.
Upravo je društveni značaj festivala ono što ga je učinilo jedinstvenim i prepoznatljivim u svjetskim okvirima. Danas, po priznanju najvećih svjetskih medija (CNN, BBC, Times, Guardian, i mnogi drugi), kao i europske festivalske publike, EXIT predstavlja jedan od najvećih svjetskih i evropskih muzičkih festivala.“ istakao je Dušan Kovačević strateški direktor i jedan od osnivača festivala.