Browse By

Exit 2009: Pao s tvrđave i poginuo

Dvadesetdvogodišnji Britanac Antony Fisk, drugog se dana boravka na EXIT-u, pokušao popeti na bedem Petrovaradinske tvrđave s kojeg je pao i od fatalnih ozljeda poginuo.
Britanski državljanin Anthony Fisk (22) iz Londona poginuo je drugog dana glazbenog festivala EXIT u Novom Sadu od posljedica pada s Petrovaradinske tvrđave, javljaju u subotu beogradski elektronički mediji.
Kako se navodi, dežurni istražni sudac Okružnog suda u Novom Sadu Nenad Simović kazao je da se nesreća se dogodila oko dva sata iza ponoći. Simović je dodao da je policija obavila očevid te da “nema indicija da je riječ o kaznenom djelu”.
Tijelo mladića prebačeno je u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu, gde će biti obavljena obdukcija.
U priopćenju organizatora festivala navodi se da je mladić nastradao u nesreći koja se dogodila izvan osiguranog festivalskog prostora, uslijed pada sa bedema Petrovaradinske tvrđave uz koji se pokušavao popeti.
Odmah po primitku obavijesti iz službe Hitne medicinske pomoći, organizatori su otišli na mjesto događaja, gdje im je rečeno da su ozlijede koje je mladić iz Engleske zadobio bile fatalne.
“Iako se nesreća dogodila izvan festivala, izuzetno smo uznemireni i suosjećamo s Anthonyjevom obitelji i prijateljima”, rekao je glavni menadžer festivala Bojan Bošković, javlja Hina, a prenosi portal Net.hr.