Browse By

Exit 2009: Carl Cox, Sasha, Richie Hawtin… Dance Arena!

Ovogodišnje ekskluzivno izdanje Dance Arene na Exit festivalu predstavit će zajedničke „back to back“ nastupe najvećih DJ zvijezda današnjice. Među imenima koja su ranijih godina obilježila jednu od najvećih elektronskih bina na svijetu, ove se godine nalaze Sasha i John Digweed, Richie Hawtin i Dubfire te Green Velvet i Carl Cox!
Velike DJ zvijezde i pojedinačno, britanske legende progresivnog trance i house zvuka Sasha i John Digweed svjetsku su slavu stekli upravo kao tandem famozne etikete „Renaisance“, za koju su 1994. godine izdali trostruki mix album „The Mix Collection“. Dvije godine poslije, izdaju dupli album „Northern Exposure“, čija popularnost dovodi do još dva nova nastavka albuma 1997. i 1999. godine, a njih apsolutno najtraženijim svjetskim DJ tandemom.
Uz višegodišnju svjetsku turneju, paralelno izdaju po dva mix albuma za „Global Underground“ serijal, a posljednji zajednički album „Communicate“, objavljuju 2000. godine. Nakon toga se Sasha i Digweed okreću solo karijerama, sve do 2005. godine kada izdaju DVD „Delta Heavy“ sa njihove američke turneje. Prošle su godine ekskluzivno nastupali zajedno na Coachella festivalu, a ove godine dolaze u četvrtak 9. srpnja na Dance Arenu proslaviti deset godina Exit festivala.
Dance Arena dočekuje i dva vodeća imena današnje minimal techno i house scene – Richie Hawtina i Dubfirea koji će nastupiti zajedno u petak 10. srpnja!
Bit će to njihov prvi „back to back“ set, iako u posljednje vrijeme često nastupaju na istim binama i surađuju u studiju. Poznat kao polovica dueta Deep Dish, Dubfire u posljednjih nekoliko godina izdaje solo i to sa velikim uspjehom na minimal techno i house etiketama „Cocoon“, „M_nus“ i njegovoj „SCI+TEK“, što mu je nedavno donijelo dvije „Beatport“ nagrade za najboljeg techno i minimal izvođača. Richie je prošle godine obilježio deset godina postojanja svoje etikete „M_nus“ koja je desetljeće dočekala upravo na svom vrhuncu. Možda će ipak vrhunac etikete biti na ovogodišnjoj „Winter Music“ konferenciji u Miamiju, gdje će u četvrtak 26. ožujka u okviru „M_nus“ večeri Richie odraditi set od najavljenih 14 sati! Već sutradan u okviru prestižne konferencije bit će održan i Ultra festival, gdje Richie nastupa na „Carl Cox & Friends“ bini.
carlcox
Carl Cox trenutno promovira svoj posljednji mix album „Ultimate Carl Cox“
Carl Cox i Green Velvet nastupit će „back to back“ na Exit festivalu u nedjelju 12. srpnja! Vjerojatno najpopularniji DJ svih vremena i doajen čikaške DJ scene ukrstit će zvuk po prvi put u svojoj višedesetljetnoj povijesti za mix pultom. Sudar dva velikana praktično je sastavljanje jednog svijeta, budući da obojica vole obilje funka i tipičan čikaški „jack“ ritam u svojim setovima o čemu upravo Velvet pjeva u svom aktualnom singlu „The Case Of Lost Jacksters“. Carl Cox je trenutno na američkoj turneji gdje pored ostalog promovira i svoj posljednji mix album „Ultimate Carl Cox“, a u Europu se vraća u travnju, kada nastupa na ovogodišnjem Time Warp festivalu zajedno sa Richie Hawtinom i Sven Vathom. Popularni Coxy poznat je i po ulozi u filmu „Human Traffic“, ali i po bestseler etiketi „Intec“ te seriji visokonakladnih izdanja i nagrada.
Po svom jubilarnom „back to back“ konceptu Dance Arena i Exit festival bit će ove godine jedno od središnjih mjesta i događaja na svjetskoj DJ sceni. Povratak globalnih zvijezda u ekskluzivnim zajedničkim nastupima bit će njihov najbolji poklon Dance Areni i desetom Exitu.