Browse By

Energetica Night u opatijskom disco klubu Seven

Večeras se u opatijskom disco klubu Seven održava večer Energetice, a njene boje u prvom redu braniti će DJ Ogi – pokretač techno scene na riječkome području. Ogi je jedan od vodećih hard techno dj/producenata današnje svjetske scene, a njegov stil orijentiran je ka žestokome mračnome technu. Osim DJ-ingom, “riječki bombarder” bavi se produkcijom techno glazbe te je i suvlasnik izdavačke kuće Beast Music.
Do sad je izdao preko 50 maxi singla, a neke od njegove stvari našle su se na poznatim cd kompilacijama kao što su Mayday, Explicit music, Hardtechno, Syndicat, Palazzo itd. Ogi je do sad nastupao na party-ma kao što su Dance Valley, Love Parade, Apokalipsa, MTV Valkana Beach Festival, Woodshock, Cosmo, RSF, Footworxx, Citadela, te klubovima Lov.E u Sao Paolu, Florida 135 u Fragi, Zoreks u Lleidi, Blau u Girnoi, Habitat u Barceloni, Ambasade Gavioli u Izoli, Factory u Londonu, Cinema i Kievu, ExExtreme u Bratislavi, Fun Factory i k4 u Ljubljani.
Uz miljenika riječke publike nastupiti će i Guido te Dummyr, o kojima možete doznati više u nastavku teksta.
Guido
Damir Guidarello aka Guido techno glazbu otkrio je 2000 g. te nedugo nakon toga kupuje dj opremu te počinje prakticirati miksanje. U početku je njegov stil bio baziran na Driving/Banging techno, koji se sa vremenom transformirao u Schranz i Industrijal techno. Nakon nekolicine privatnih partya i aftera dobiva svoju klubsku šansu na Jacbri humanitarnom partyu u Svibnju 2005. Ubrzo nakon toga ulazi u Energetica team i počinje svirat po raznim partyima u Hrvatskoj i Sloveniji. Osim DJ-inga Guido se od 2007 godine poceo baviti produkcijom techno galzbe, a njegovi su prvi uradci izašli za izdavacke kuće Hard Noize Rec. i Beast Musicu records.
Dummyr
Nakon što je u tinejdžerskim godinama bio pjevač, gitarist i basist u nekoliko lokalnih buzetskih punk-rock bendova te svirao gitaru u jednom big bandu, DJ Dummyr se 1999. počeo zanimati za produciranje elektronske glazbe iz zabave isprobavajući razne audio programe. Nakon nešto manje od 10 godina, tijekom kojih je dj rezidenciju imao pri Energetici i Beatbullu, Dummyrovi setovi i dalje u osnovi donose underground house i tech-house glazbu s neizbježnim deep, ali i tvrđim techno uletima.
– Cijena ulaznice iznosi 30 kn, a program počinje u 23 sata.