Browse By

Elektronska furija na Exitu: Magnetic Man, DJ Sneak, Carl Craig, Marco Carola, Tini


Poznata kao jedna od najboljih u Europi, ako ne i na planetu, Dance Arena Exit festivala najavljuje još niz impozantnih imena. Svake godine 20.000 ljudi dočekuje zoru na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz najbolje izvođače svjetske elektronske scene. Ove se godine već najavljenim Fedde Le Grand, Tiga, James Zabiela, Joris Voorn i Gramophonedzie pridružuju i DJ Sneak, Carl Craig, Marco Carola i tINI. Pojačanje s Main stagea pružit će trenutno najpopularnija dubstep grupa i jedan od najtraženijih izvođača na Exit društvenim mrežama, Magnetic Man.
Kada bismo se zapitali koji bi mogao biti bend današnjice, koji najbolje predstavlja ovaj trenutak i svjetsku elektronsku scenu, Magnetic Man bio bi opasan kandidat. Supergrupa, sastavljena od tri dubstep DJ maga, Skream, Benga i Artwork, bila je osuđena na uspjeh – njezini članovi su već izgradili reputaciju u ovom žanru prije nego što je on uopće i nazvan dubstepom. Njihov najprepoznatljiviji singl I Need Air, otpjevan razigranim vokalom  Angele Hunt, osvojio je top liste širom Europe, a album prvijenac iz prošle godine, Magnetic Man, impresionirao čak i dubstep čistunce. Ono što nam ova tri velikana obećavaju na festivalu njihov je jedinstveni smisao za humor, puno stage divinga i mutantskih basova.

One koji ipak preferiraju lakše melodije, svakako će razveseliti dolazak DJ Sneaka, koji sa sobom donosi pun kufer autentičnog disco i disco house groovea. Njegov dinamični stil koji varira od energične čikaške škole, preko plemenskih latino beatova pa sve do disco obrada retro klasika, uvrstio ga je u jednog od 100 najboljih DJ-a na svijetu. Kad tome dodamo i relevantan sud publike s Dance Arene u srpnju, ova reputacija bit će besprijekorna.

Jedna od zvijezda Dance Arene svakako će biti i vizionar elektronske glazbe, kreativni glazbeni magnat, Carl Craig, koji ovih dana slavi i dvadeseti rođendan svoje etikete, Planet E. Skladatelj nominiran za Grammyja, svjetski priznat DJ i ambasador Detroita svakako će oduševiti svoje fanove na festivalu, a i osvojiti srca partijanera koji nisu upoznati s njegovim radom (koliko god to bilo nemoguće). Pridružit će mu se i globalni ambasador talijanske techno scene, Marco Carola, čovjek koji je technu dao dance predznak, pokrećući sad već globalni trend izbjegavanja jednostranosti u elektronskoj glazbi. Sličnu estetiku promovira i novo otkriće Ibize i miljenica poznatog Loco Dicea, kuštrava djevojka razigranog temperamenta, tINI, spremna očarati Dance Arenu svojim autentičnim setom i pojavom.

Kako se lista elektronskih imena proširuje, već postaje sigurno da će Dance Arena i ove godine biti mjesto na kojem se potvrđuju stalne vrijednosti i utvrđuju nove, postajući uzor kako za druge dance prostore na svijetu, tako i za svoja sljedeća postignuća. I raznolika i poučna, a prije svega neodoljivo zabavna.
Cijena ulaznice za 4 dana je 550 kn, a kampa 185 kn.
Službena prodajna mjesta Exita su sljedeća:
Dallas Music Shop, Masarykova 6, Zagreb
Kino Europa, Varšavska 3, Zagreb
V.O.O.D.O.O. Underground, Jagode Truhelke 3, Osijek
Dallas Music Shop, Splitska 2a, Rijeka
Dallas Music Shop Rijeka – Pariz – Texas, M.Gupca 3a, Rijeka
Dallas Music Shop, Narodni trg 14, Split
Dallas Music Shop, Široka ulica 2, Zadar
Dallas Music Shop, Kralja Tomislava 4, Šibenik
Dallas Music Shop, Antuninska 2, Dubrovnik
Dallas Music Shop, Carera 72, Rovinj
CD Shop Centar, Fontička 3, Pula
Više informacija na:
www.exitfest.org
http://bit.ly/ExitHrvatska
www.facebook.com/exithr