Browse By

EKSKLUZIVNO: Beltek intervju za Brija Dot Com portal!


Uspjeli smo popričati sa jednim od najperspektivnijih DJ-a sa područja Balkana, koji je nedavno zasjeo na broj 1 top 100 ljestvicu na glazbenom servisu beatport.com. Njegov službeni remix za grupu Faithless te suradnja sa velikanima elektronske scene obećavaju odličnu karijeru. Ekskluzivno za Briju!
Brija: Što te je potaknulo da kreneš u producentske i DJ vode ?
Beltek: 1995 godine, moj brat je kući donosio kazete od raznih DJa, i tako sam se prvi put upoznao sa elektronskom glazbom. Nekoliko godina kasnije sam počeo kreirati svoje prve stvari, ujedno sam počeo kupovati i svoje prve ploče.
Brija: Tvoja prva izdana stvar je bila Copacabana na labelu Chrisa Lake-a. Dođe li ti još ponekad da izdaš još kakvu house stvar?
Beltek: Vrlo rado produciram različite tipove muzike. Od housea, trancea pa do techna. Nije mi zanimljivo ako se usredotočim samo na jednu vrstu muzike.

Brija: Ne tako davno si sa Back In The Race stvari, dosegao prvo mjesto na ljestvici najbolje prodavanih stvari na svijetu, na megapopularnoj trgovini Beatport. Da li ti je ta titula pomogla pri većem usponu u tvojoj karijeri?
Beltek: Definitivno je velika čast biti broj jedan na Beatportu. Kontaktirala su me poznata imena u svijetu elektronske glazbe i ponudila mi potporu sa izdavanjem svojih stvari. Osim toga pjesma Back In The Race je također u ozbiljnoj borbi za titulu najprodavanije techno pjesme na Beatportu cijele godine!

Brija: Koji program koristiš pri stvaranju glazbe i kakvi su tvoji savjeti za početnike sa glazbenom produkcijom?
Beltek: Za produkciju koristim program Logic in FL Studio sa puno VST plugova. Početnicima glazbene produkcije bi dao savjet da im ne bude toliko važno u kojem programu rade, ali im mora biti važan svaki sat, tjedan, godina koju provedu u svome studiju. Jedino tako će početnik znat raditi kvalitetnu elektronsku glazbu.
Brija: Što možemo očekivati od tebe u nadolazećoj godini?
Beltek: Novu godinu ću doček u Izolskoj Ambasadi Gavioli, gdje se nadam da ću sa DJ Umekom prirediti veoma zanimljivu glazbenu poslasticu, koju nikako ne smijete propustit! Svi su pozvani!
Brija: Kad ćemo te ponovo vidjeti u Hrvatskoj ?
Beltek: Vjerujem da se vidimo uskoro. Upravo se radi na dogovorima o mojim nastupima u Hrvatskoj, gdje me je publika uvijek lijepo dočekala, i gdje sa veseljem nastupam. Croatia you rocks!

BELTEK online

Službena stranica:
http://www.beltek.si
Facebook
http://www.facebook.com/beltek.si
SoundCloud
http://www.soundcloud.com/beltek
Twitter
http://www.twitter.com/beltek
Myspace
http://www.myspace.com/beltek1
Youtube
http://www.youtube.com/beltekofficial
Podcast
http://www.beltek.si/assets/Podcast/BeltekPodcast.xml
Podcast – iTunes
http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewPodcast?id=349884137