Browse By

Eco Festival 2011: Eric Sneo, Murphy, Industrialyzer…

Eco festival se nakon tri uspješne edicije seli u štajersku prijestolnicu, gdje će ljubitelji elektronske glasbe imati priliku slušati neke od glazbenika svjetskoga glasa. U mariborskoj Festivalskoj dvorani Lent 26. studenog Eco festival će imati premijeru svoje zimske verzije pod imenom »The winter’s tale«.
Eco Festival je tijekom godina stekao reputaciju kao prava uspješnica elektronske glazbene scene te postao jedan od najpopularnijih ljetnih destinacija za mlade ljude. To pokazuje činjenica da se, na ovogodišnjem događaj okupilo više od 4.000 mladih, od kojih je bilo oko 600 gostiju iz Austrije, Španjolske, Francuske, Italije, Njemačke, Hrvatske, Bosne i Srbije, koja uzdiže Eco festival kao jedan od vodećih festivala u Sloveniji te jedan od naprepoznatljivijih festivala ljudima iz inozemstva.

Zimska premijera Eco festivala za svoje fanove, pod imenom The Winter Tale biti će 26. studenog 2011 u festivalskoj dvorani  Lent (Maribor). Događaj, koji će biti u suprotnosti s njegom matičnim mjestom, odnosno netaknutom prirodom, preselio se trenutno u vrlo urbanu sredinu, no to sigurno neće razočarati mnoge posjetitelje. Posjetioci će biti u mogućnosti slušati izvođače koji su na samom vrhu svjetske elektronske glazbene scene. Tako će se u Mariboru po prvi putapredstaviti brazilac, DJ Murphy, kojemu će se pridružiti još nekoliko velikih svjetskih imena, poput Erica Snea (Njemačka), Industrialyzera (Portugal) te Michal Poliak (Češka), a ne line upu će se naći i najuspješniji producent štajerske DJ Reaky.
Kao što i priliči za ovakav događaj, važna je i njegova priča. Eco festival temelji se na jedinstvenosti i to će ponovno dokazati. Zimsku priču će uz LED zaslone i snažne 3D lasere još pojačati organizirani nastup profesionalnih plesača, žonglera i akrobata u gotovo kazališnom showu. Specijalni efekti će dočarati zimske oluje, mirno sniježenje ili pak gomile snijega koji će biti predstavljene posjetiteljima u prirodnoj hladnoj varijanti. To će biti prvi događaj u Sloveniji, gdje će se upotrijebiti specijalni efekti koji se obično koristi u filmskoj produkciji i kazalištima.
Na kraju, organizatori ne zaboravljaju izvorni razlog Eco festivala, koji ima ekološku svijest mladih ljudi. Ovaj je put, Eco festival uveo ideju dolaska na događaj javnim prijevozom. Na taj način nastoji istaknuti sitnice iz svakodnevnog života koje pridonose očuvanju prirode i njezinih resursa.
Upoznajte snagu snježnih oluja i ljepotu snježnih padalina, te zaplešite sa ledenom kraljicom!
Za više informacija, posjetite www.eco-festival.com.