Browse By

DJ zvijezde James Zamiela, Oliver Koletzki i Stefano Noferini predvodili prvi Byblos Carnival!

Porečka diskoteka Byblos je nakon odličnog uvoda u događanja elektronske glazbe s Fatboy Slim-om odlučila organizirati trodnevni festival elektronske glazbe. Na poluotoku Istre gdje se svake godine nižu novi festivali ovog žanra glazbe, u vrijeme između svih odlično je bio pogođen datum i izabrani izvođači kako bi se upotpunio ljetni raspored kvalitentih događanja.
Odvevši posjetitelje Carnivala na trodnevno glazbeno putovanje, pažljivo osmišljen koncept započeo je prve večeri s predvodnikom, talijanom Stefanom Noferiniem, drugu večer odličnim Oliverom Koletzkiem te posljednju večer glazbenim virtuozom James Zabielom koji je zapažen po svojim live produkcijskim setovima te nije ostavio publiku diskoteke Byblos uskrećenom za ništa manje od toga.
Potporu za pultom pružali su sljedeći DJ / Producenti ove regije – Mladen Tomić, Alex Cvetkov, Vladimir Aćić, Toni ter Wonder koji su nezabilježenim dosadašnjim nastupima zagrijali i rasplesali brojnu publiku u ovih tri dana te pripremili ih da s euforijom dočekaju sljedećeg izvođača.
Svaka od tri večeri imala je u živo prijenos i na Radio Istri, što putem radijskog etera time i putem Interneta uz potporu rezidentnog DJ-a Luca Montecchi-a koji je svojim vokalima i virtuoznošću za mikrofonom upotpunio cjelokupan program.
Ukupno preko 4.000 posjetitelja u sva tri dana dokazali su još jednom kako diskoteka Byblos privlači brojnu publiku na svaki svoj događaj te kako su posjetitelji spremni potegnuti iz udaljenih krajeva kako bi se mogli kvalitetno provesti u Byblosu. Zemlje posjetitelja koje su bile prisutne ovih tri noći broje se u dvoznamenkastim brojevima, od bližih zemalja Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, … pa sve do zemalja zapadnog i istočnog dijela Europskog kontinenta Francuske, Nizozemske, Velike Britanije, Rusije, Češke, Grčke, Španjolske. No to nije sve, posjetitelji su došli na godišnji odmor i uklopili festival u svoj raspored čak i iz Australije, Sjedinjenih Američkih Država no i Azije (Kine i Japana).
Time diskoteka Byblos najavljuje sljedeće datume glazbenih elektronskih događaja, 25.7. Nizozemskog producenta i DJ-a Chuckie-a za kojeg se očekuje da će ponovno skočiti s DJ pulta u publiku, te poseban događaj zakazan za 1.8. s Davidom Moralesom iza DJ pulta sa posebnom posvetom preminulom začetniku house glazbe Frankie Knucklesom. Posljednje navedeni događaj prepoznao je i internacionalni časopis koji prati ovaj žanr glazbe DJ Mag te odlučio biti pod pokroviteljstvom događaja.
Za događaj Chuckie-a kupite svoju ulaznicu po pretprodajnoj cijeni od 130 Kn u sustavu Eventim i svim Tisak kioscima te Eventim partnerima. Rezidenti istre imaju na ovu pretprodajnu cijenu ekskluzivni popust od 50% od 23:00 h do 00:00 h na ulazu u Byblos uz predočenje osobne iskaznice.