Browse By

DJ Sasha na Harteri!

Više od desetljeća Hrvatska strpljivo čeka dolazak Alexandera Coea, imena pažljivo skrivenog iza mitskog aliasa Sasha. Ovaj nedvojbeno talentirani dj, producent i remikser, ikona je plesne glazbe i jedan od najzaslužnijih za njenu popularizaciju diljem svijeta.
Kao akter rave revolucije na samim počecima mančesterske Haciende, kultni status stječe još ranih devedesetih kada se afirmira u čuvenim britanskim klubovima Shelly’s i Renaissance, gdje skupa s Johnom Digweedom kreira Dj projekt Northern Exposure čija su izdanja prodana u milijunskim nakladama.
sasha
Ikona plesne glazbe DJ Sasha na Harteri
Rezidencijom u njujorškom klubu Twilo osvojio je i Ameriku u kojoj uživa status superstara svirajući samo na najvećim festivalima i dvoranskim spektaklima. Potpisao je brojne hit produkcije, uključujući i remikseve glazbenih velikana poput Depeche Mode, The Chemical Brothers i Madonne. Autor je prvog britanskog miksanog house albuma u povijesti i ponosni vlasnik Grammy nominacije, a radio je čak i glazbu za Sony Playstation igrice!
Njegovi samostalni albumi Airdrawndagger, Involver i Invol2ver sinonimi su za pomicanje granica elektronske glazbe.
Ipak, ono po čemu je najpozatiji njegovi su epopejski dj setovi koje je u posljednjih 15 godina gotovo neprekinute turneje izvodio u svakom kutku planeta. Red je došao i na nas! Dolazak Sashe, čovjeka koji 12 godina zaredom ulazi u 10 najboljih DJ-a današnjice prema relevantnom izboru DJ Maga, trenutak je glazbenog hedonizma koji se nipošto ne propušta!