Browse By

Das Experiment u Sirupu

Sirup nastavlja sa zanimljiv gostovanjima. U petak 06.3. zagrijavanje uz rezidente Frajmana & Pytzeka, a u subotu 07.03. večer u kojem ćemo spoznati umjetnost eksperimentalnog zvuka. U goste stiže kanadski umjetnik Frivolus, kojeg nazivaju šaljivcem na plesnom podiju opsjednutim s neobičnim DIY proizvođačima zvuka.
Do It Yourself vrstom glazbe, uz zvuke techna, electra, housea i jazza, ovaj klasično školovani pijanist i dizajner zvuka neprestano traži savršenstvo, specifičnost i karakternost zvuka. Sva njegova izdanja odlikuje visoko kvalitetni i konceptualno dovršeni audio-vizualni odraz.
On istražuje glazbu proučavajući zvuk i njegov izvor, pa tako koristi neobične dodatke, poput pedala na biciklu, ili trenutačno njegov najaktualniji izum * elektromagnetski nož, kojega spretno koristi na nastupima u klubovima. »The Frivo-lozikel« je, primjerice, interaktivna reverb jedinica, gdje s različitom brzinom okretanja pedala na biciklu moduliramo dužinu reverb efekta, povezanoga na DJ ali PA set. Ovakav nastup za njega je uobičajen, a za vožnju je stalno dostupan u berlinskom Baru 25.
frivolous
Frivolous je širinu elektronike počeo upoznavati sa 16 godina, kada je slao svoje demo snimke najjačim njemačkim izdavačkim kućama. Iako rodom iz mjesta kod Vancouvera, za sebe će reći da mu ja sada Berlin dom. Ubrzo je nakon slanja demo snimki i dobio ponude za izdavanje albuma od tri nakladnika. Na tržiste su ga pogurale kuće ~scape, Karloff, Background, Trimsound, Minibar. Njegov najistaknutiji album je vjerojatno »Midnight Black Indulgence«, koji je izašao za ~scape.
Od Frivolousa očekujte mikro-jazz i eksperimentalni house tipa »fast forward« lakrdije u CB tehnici, s organskim tech-house grooveom. Kao pravi domaćin Frivolousu će se pridruziti i Sergej.