Browse By

DJ Hal – Close My Eyes

DJ Hal “označen” je kao “one to watch” u DJ Magu i IDJ-u, tako da je ovaj britanski producent iz Nottinghama uistinu čovjek na kojeg trebamo obratiti pozornost. Tako na Advanced Records uskoro izlazi Close My Eyes, posljednji Halov singl u paketu s nekoliko vrlo zanimljivih remixeva o kojima možete više pročitati u nastavku ovog teksta. Advanced predstavlja jedno zaokruženo izdanje u kojem će zaista svatko naći nešto za sebe. Izdvojio bih remix Tonya Thomasa koji prezentira svoj vrlo solidan electro house, i Celtec Twinz techno uništavanje.
U originalnoj verziji DJ Hal predstavlja svoju pjesmu kao breakbeat sa blagim utjecajem indiea, a vokale je odradio sam Hal. Odličan breaks ritam prate baslinija koja kao da je ispala iz rock grupe, zajedno s nekim popratnim elementima pjesme. Moram priznati, ugodno je čuti malo breaksa nakon hrpe 4×4 pjesama, još k tome ova verzija traje oko 4 minute tako da sam siguran da će uspjeti pronaći svoj put i na radio postaje. Totalno nabrijano, energično i jako.
Drei Farben House remix odlazi u neke minimalnije krajeve, i zadržava spooky feeling od početka do kraja. Vrlo neobičan remix, no bit će da ja sve minimalnije produkcije doživljavam kao neobične, tako i ovaj remix jer je u potpunosti suprotan od originala. Neobično, no minimal mi ni dan danas ne odgovara previše.
E, Hawke donosi nešto drugačije u paket remixeva. Gavin Hardkiss iz San Francisca pjesmu je rekreirao u svom prepoznatljivom San Francisco house izdanju koje je čak i u neku ruku malo veselije od svega što se dosad dalo poslušati od remixeva. U nekim dionicama remix zvuči kao da je off key, vrlo čudno. Ukratko, remix koji više plovi house vodama, dobar dodatak ostalim mixevima.
Britanski multitalentirani producent Tony Thomas zadržava se u houseu, no ne u potpunosti – baslinija je gotovo tipična za electro, no drive više odgovara technu. Uistinu uvrnut remix koji se može iskoristiti kao nešto za zakuhavanje atmosfere na plesnom podiju. Ovaj remix možda je i najbolji od svih ponuđenih jer u usporedbi s originalom zadržava barem onu energičnost i plesnost (?).
Celtec Twinzi donose nam svoj 909 remix koji je totalni tech utjecaj – nema kompromisa, samo ritam i ples, potpuni mrak i energija i prilično malo dodirnih točaka s originalom. Čisti techno snažnog drivea baš i nije nešto pretjerano sličan originalu niti dijeli feeling s njim – dobar dodatak, no original je predobar da se ne bi iskoristio barem dio onoga što donosi.
Zaključak:
Advanced predstavlja jedno zaokruženo izdanje u kojem će zaista svatko naći nešto za sebe. Izdvojio bih remix Tonya Thomasa koji prezentira svoj vrlo solidan electro house, i Celtec Twinz techno uništavanje. Ni drugi remixevi nisu loši, samo što su se ova dva izdvojila svojom kvalitetom produkcije nešto malo iznad ostalih. Za sve one željne nečeg drugačijeg, tu je i original.
R.M.