Browse By

DJ Dixon u Supetru

U nizu svojih jakih gostovanja ovog ljeta, Summer club Luna u Supetru u petak 3. srpnja dovodi jedno od najznačajnijih imena europske house scene – DJ Dixona.
Dixon je prije svega DJ u pravom smislu riječi i čovjek na zadatku. Bio je rezident u najznačajnijim klubovima u Berlinu od sredine devedesetih, kao što su legendarni E-Werk, WMF ili Tresor. Ubrzo je postalo svakome jasno da je njegovo shvaćanje House-a drukčije, stoga su stvari koje je on vrtio bile puno “dublje” od onih koje su se puštale u Berlinu u to doba. Ukoliko danas pričamo o house glazbi u Njemačkoj, Dixon je nezaobilazno ime.
Zajedno sa Georg Levinom čini grupu Wahoo. Unazad nekoliko godina je uspjeh njegovih brojnih remiksa te umijeće puštanje glazbe dovelo Dixona u svaki dobar house klub diljem svijeta. Pošto je preostalo malo kvalitetnih house klubova u Njemačkoj, odlučio je pokrenuti svojevrsnu večer. Naziva se Innercity i održavala se donedavno u legendarnom Weekend klubu u Berlinu. To je ujedno večer kojoj ne trebaju zvijezde, jer dominira i ujedinjuje ljude glazbom.
Inspiriran tim događajima Dixon zajedno sa Ame pokreće izdavačku kuću Innervisions koja je stekla široku reputaciju i veliko priznanje zbog kvalitetnih izdanja koje su izbacili na tržište.
Tu su među ostalima Ame, Henrik Schwarz, Stefan Goldmann, Chateau Flight, Atjazz, Tokyo Blackstar, Laurent Garnier itd. Dixon će DJ pult osvajati od ponoći.
Očekujte vrući provod uz vrhunsku house glazbu, svi koji su slušali Dixona prošle godine znat će o čemu je riječ!