Browse By

DirtyBeatz u Aquariusu

DirtyBeatz ekipa ovoga puta priprema party (6.11.) s rezident postavom uz koju će gramofone ugrijati dj i producent Safety Breaks, jedan od osnivača Udruge Glechudesa zaslužne za pojavljivanje i promociju drum ‘n’ bass zvuka u istočnoj Hrvatskoj, i Kloin (aka Kodin) koji svoje stvaralačke vještine osim na drum ‘n’ bass usmjerava i na produkciju odličnih trip-hop stvari, koje su kao stvorene za provjereni A1 sound sistem.
Kloin je ime pod kojim svoju trip-hop produkciju predstavlja već nam dobro znan Kodin, drum`n`bass producent te član zagrebačkog Jabba Crew-a. Kodin svoj poznati neuro zvuk izdaje za Aesthetics, Subculture Music i Ascenzion Records te već godinama paralelno radi na trip-hop i funk projektima pod imenom Kloin. Svoje odlične produkcijske tehnike iskoristio je da stvori majstorske trip-hop uratke pune groovy beatova, atmosferičnih ponekad i psihodeličnih dreamy-sajko zvukova i melodija, a sve začinjeno bass linijama.
Safety Breaks
Dolazi iz Osijeka i jedan je od osnivača Udruge Glechudesa koja je direktno zaslužna za pojavljivanje i razvoj drum n bass, jungle i breakbeat glazbe u istočnoj Hrvatskoj. Glechudesa s radom počinje 2005. te je njihov program postao jedan od najposjećenijih klupskih evenata u Osijeku koji je promicao glazbene novitete u clubbingu Osijeka kao što su drum n bass, braks i jungle zvuk. Iako ispočetka vezan samo za drum’n‘bass i općenito evente elektroničke glazbe, Glechudesa programu nije bila strana ni organizacija koncerata, ni nastupi humanitarnog karaktera. Nakon toga Glechudesa je prerastao u kolektiv Glechudesa Massive, a od rujna 2008. registrirani su i kao Udruga za promicanje glazbene i tehničke kulture. Safety Breaks sa svojim raznolikim setovima već godinama u ples tjera ekipu širom Hrvatske a nakon par godina ponovo nam stiže u Zagreb.