Browse By

Dimitri from Paris napokon u Hrvatskoj


Ovog ljeta po prvi put u Hrvatskoj pod okriljem San Pellegrino Beach Festivala u Umagu nastupa istinski fanatik plesnog podija, francuski ambasador house glazbe, producent i Playboy DJ na kojeg se čekalo – Dimitri from Paris.

On je ponos svoje nacije, stilom i elegancijom predstavnik Francuske, na jednu stranu neporeciv talent, a na drugu potpuno nepredvidiv kao DJ. Suprotno odrednici koju nosi u naslovu svog imena Dimitri je rođen u Turskoj od roditelja Grka, no odrastao je u Parisu gdje je režući i vežući disko zvukove svega što mu se činilo zanimljivim odlučio postati DJ. Miljenik je modnih kuća Chanel, Jean-Paul Gautier, Hermès i Yves Saint Laurent za koje je radio soundtrackove i modne kampanje. Već je prvim albumom Sacrebleu prodanim u 300,000 primjeraka diljem svijeta zaradio titulu albuma godine prema britanskom Mixmag magazinu. Nakon što ga je Hugh Heffner osobno pozvao na svirku u svoje odaje, nastao je kultni mix album At the Playboy Mansion. Produciranjem Los Amigos Invisibles zaradio je nominaciju za Grammija. Dimitri je nakon 30 godina karijere sve ono što nisu današnje razvikane zvijezde, jednostavno unikatan kako po svojoj karizmi tako i po plesnoj glazbi koju bira ovisno o masi i trenutku.
Prvi umaški “open air festival” koji se održava 19. i 20.kolovoza ugostit će još jednu house zvijezdu Jamie Lewisa. Uvaženi DJa, producent, remikser i vlasnika labela Purple Music je imao čast surađivati s imenima poput Etienne De Crecy, Cerrone, Bob Sinclair, John Acquaviva, Jocelyn Brown, Kim Cooper,i Billy Ray Martin, itd.  Za svoj label Purple Music izbacio je mnoštvo hitova poput Sunshine Hotel, It’s over, Hooked on you. Jamie je 2004. i 2005. godine bio nominiran za najboljeg producenta na House Music Awardsu. Također su najavljeni live nastupi bendova i izvođača, poput britanskog soul & funk dueta Smoove + Turrell, fenomenalnog TimeWarp inc., grčkog banda koji će svojim live house i breakbeat nastupom upotpuniti ovaj događaj te Dogo Argentino iz Osijeka (band od 12 ljudi), odličnim live performerima disco-funky housea, uz zvukove saksofona, perkusija, truba i pratećih vokala. Uz sve ove vrhunske glazbenike nastupaju mlade nade svjetske scene kao i one već ustaljene i dobro poznate zvijezde elektronske glazbe: Bad Monkeys, Joey Chicago, DJ Umbo, DJ Pips, Funky Destination, te neizostavni glazbeni virtuoz i saksofonist, “the soulman” Jakša Jordes.
Sam koncept festivala čini jednu kvalitetnu cjelinu od otvaranja u popodnevnim satima u zalascima sunca preko kvalitetnih nastupa, brojnih iznenađenja i animacija do opuštajuće atmosfere i after partija na brodu uz lagano krstarenje. Zvuči kao bajka.
Ograničeni broj ulaznica je u predprodaju od ponedjeljka 18.travnja preko Eventima po promotivnoj cijeni od 130kn (dnevna) – 230kn (dvodnevna).
Posjetite facebook San Pellegrino Beach Festivala gdje je u tijeku vrlo zanimljiva nagradna igra u kojoj već sada možete osvojiti ulaznice za ovu predivnu istarsku bajku.