Browse By

Digitalism i Youngblood Brass Band na Harteri!


Hamburški  “dance punk” duo Digitalism te deveteročlana posada američkog projekta Youngblood Brass Band nastupiti će na Hartera6 Festivalu. Hamburški  “dance punk” duo Digitalism osnovan je 2004. godine. Odmah su za kultni francuski label Kitsune izbacili niz singlova koji su postali špica svih svjetskih partya. “Zdarlight”, svojevrstan hommage Phillipeu Zdaru iz Cassiusa je samo jedan od njih.
Remiksirali su Depeche Mode, The Presetse, Daft Punk, Tigu, Klaxonse, The White Stripese, njihove trake sabrane u legendarnom albumu “Idealism” vrte Erol Alkan, Boys Noize i Justice, a korištene su i kao podloge za stotine reklama diljem svijeta. Odsvirali su sve bitne festivale na planetu. U Japanu uživaju status božanstava. Evo ih i na Harteri, po prvi put u Hrvatskoj.
‘YBB’
Deveteročlana posada ovog suludog američkog projekta već je godinama na neprestanoj svjetskoj turneji. U pauzama turneja uspjeli su snimiti i izdati još čak tri albuma od koji je posljednji “Is That a Riot?” pobrao sve lovorike kritike ozbiljno probivši granice svih žanrova u kojima se kreće YBB glazba.
Nevjerojatna energična glazbena mješavina nastala na temeljima New Orleans brass bandova s utjecajima ska punka, ethna, jazza i hip hopa postala je tako globalna atrakcija kako za intimne klupske svirke, tako i za najveće svjetske festivale.
– YBB otvaraju ovogodišnju Harteru, u četvrtak 10.06. na dan otvaranja kampa, uz free upad!

Hartera6 Festival (Rijeka, 11. i 12. lipnja 2010.)

Erol Alkan, Fuck Buttons, Garcia plays Kyuss, Duke Dumont, Bambi Molesters, Quasarr
– Dvodnevne ulaznice po cijeni od 200 kn mogu se nabaviti u sustavu Eventima.
Linkovi:
www.facebook.com/hartera
www.twitter.com/harterafestival
www.hartera.com