Browse By

Derrick May oduševio posjetitelje šibenske tvrđave sv. Nikole

Ledeno dobar party u tvrđavi sv. Nikole na otoku Ljuljevcu u blizini Šibenika okupio je jučer gotovo 2.000 ljubitelja dobre glazbe. Još od Heineken Thirsta 2005. u Hrvatskoj (globalne potrage za najboljim mladim DJ nadama), Heineken Thirst Studija 2007., gdje je projekt doveden na viši nivo predstavljanjem mladih muzičkih producenata, pa do Heineken Green Room Session – niza posebnih muzičkih doživljaja, Heineken potvrđuje svoju poziciju u svijetu muzike dovodeći najbolje partije hrvatskoj publici.
Priča se nastavila ovo ljeto s Heineken glazbenim ljetnim aktivnostima duž obale koji su doživjeli vrhunac na jučerašnjem Fort Heineken događaju gdje je nastupio Derrick May pred skoro 2.000 posjetitelja. Party se održao u posebnoj atmosferi tvrđave Sv. Nikole na otočiću Ljuljevac u blizini Šibenika, oduševivši posjetitelje vizualnom atraktivnošću te je potrajao sve do jutra.
untitled 07 06
03 heineken-svnikola-14082009 240 heineken-svnikola-14082009 317
Prostor impresivne tvrđave sv. Nikole sagrađene sredinom 16.st. omogućio je jedinstven ambijent za vrhunski party ove sezone. Tvrđava je radi svog impozantnog izgleda i veličine tijekom stoljeća čuvala Šibenik s morske strane. Fort Heineken postavio je izazov za osvajanje tvrđave: partijanje na neobičnoj lokaciji uz Heineken i Derricka May-a.
Derrick May, poznat i kao Mayday ili Rhythim is Rhythim,  rođen je 1963. godine u Detroitu (SAD) i vrlo je rano počeo istraživati elektorsku glazbu. Karijeru je započeo 1987. godine objavom albuma Nude Photo kojim je doprinio razvoju techno scene u Detroitu. Godinu dana kasnije objavljuje singl Strings of Life, koji se smatra klasikom techno glazbe.
Atmosferu prije May-evog nastupa predviđenog poslije ponoći u tvrđavi sv. Nikole zagrijali su domaći DJ-i, Pero FullHouse i Stipe. Fort Heineken i vrhunski party oživili su impresivan prostor renesansne tvrđave i omogućili svim ljubiteljima najinternacionalnijeg piva na svijetu – Heinekena – kao i poklonicima dobre glazbe da postanu dio jedinstvenog događaja.