Browse By

Depeche Mode nominirani za dva Grammy-a

Popularni Britanci nakon više od dva desetljeća na sceni se zaista nemaju više kome dokazati, te je visoka pozicioniranost na top ljestvicama za Depeche Mode postala rutina. Bliži se prestižna dodjela nagrada Grammy, a momci su ove godine nominirani u dvije kategorijeKada smo nestrpljivo čekali izlazak novog, ‘Sounds of the universe’ albuma, najavni singl ‘Wrong’ dočarao nam je djelić onoga što će album sadržavati. Prateći video spot ovog singla je jedan od njihovih boljih video izdanja, a kroz godine praćenja možemo reći da su Depeche Mode spotovi oduvijek bili drugačiji od drugih i prije svega originalni. To je bio i dovoljan razlog u ovom slučaju da osvoji nominaciju za najbolji video. Uz Depeche Mode nominirani su i The Black Eyed Peas, Coldplay, Beast i Oren Lavie.

Unatoč velikoj prisutnosti na top ljestvicama, Depeche Mode nikada nije bio mainstream band. Oduvijek su se uvelike razlikovali od drugih skupina, pogotovo nakon kraja new wave ere. Od tada ih se svrstavalo u alternativne skupine, te su upravo i u toj grupi zaradili nominaciju. Dakle, druga nominacija je ona za najbolji alternativni album, a konkurencija su Death Cab For Cutie, David Byrne & Brian Eno, Phoenix i Yeah Yeah Yeahs.
Uz ove odlične vijesti za sve fanove Depeche Mode kolektiva, podsjećamo, ostalo je svega nekoliko tjedana do velikog koncerta u zagrebačkoj Areni (14. veljače). Sve ulaznice su rasprodane, a prema video isječcima sa službenog Depeche Mode Youtube kanala možemo zaključiti da ćemo 2010. godinu pamtiti upravo po posjeti živih britanskih legendi.

Linkovi:
http://www.depechemode.com
http://www.grammy.com/nominees
http://www.lupapromotion.hr
http://www.zagrebarena.hr