Browse By

Dejan Milićević u Sirupu predstavlja drugi samostalni LP Just Keep Talking Girl


Promocija drugog samostalnog albuma beogradskog DJ-a i producenta Dejana Milićevića, Just Keep Talking Girl, održat će se u zagrebačkom klubu Sirup u subotu 27. listopada. Predstavljanje albuma će pratiti ekskluzivan Milićevićev DJ set u društvu Sirupovih resident DJ-eva: FELVERA i SERGEJA SNOOZA te DAVOV live nastup. Obzirom da su svi glazbenici redom veterani tech-house scene na ovim područjima koji su nakon više desetljeća djelovanja i dalje aktivni, produktivni te obožavani do kultnog statusa, posjetitelje Sirupa očekuje prava glazbena fešta koja će u jednoj večeri spojiti iskustvo i atmosferu najboljih zagrebačkih i beogradskih tech-house zabava.

Dejan Milićević definitivno stoji pod slovom ‘D’ beogradske clubbing scene na kojoj je još kao petnaestogodišnjak i započeo svoju plodni glazbeni put s drugarom Markom Nastićem s kojim i danas, nakon dva bogata desetljeća rada, često dijeli stage i gramofone. Nakon niza nagrada koje je primio za svoj rad 1997. i 1998. godine, njegova je karijera poprimila gotovo pa zvjezdane razmjere – nastupao je diljem svijeta na svim većim svjetskim i europskim glazbenim festivalima, od Tommorowlanda, Dance Valleya, do Kazantipa i regionalnog diva EXITA, kojeg je često zatvarao nastupom na popularnoj Dance Areni pred 20 000 posjetitelja. I dalje svaki vikend provodi nastupajući po klubovima u regiji i ostatku svijeta bruseći do savršenstva svoj prepoznatljivi tech-house stil. U Sirup dolazi povodom promocije svog drugog samostalnog LP-ja, Just Keep Talking Girl, izdanog u kolovozu ove godine na njemačkom labelu Plastic City. Prema dosadašnjim reakcijama, album ide stopama uspjeha debitantskog albuma Trust and The Purpose (2011, Gillesku Records) izdanog na na pločama i rasprodanog u samo pet dana. Među prve hitove ubrajaju se trackovi Just Keep Talking Girl i Queen is Never Late. Pored producentske i DJ karijere, Dejan Milićević djeluje i kao glazbeni pedagog – u protekle tri godine surađuje s Burn Energy Drinkom nastupajući kao njihov glazbeni ambasador i sudjelujući u edukaciji mladih producenata u cijeloj regiji držeći im predavanja o radu s Burn Audio Tool softverom.

Jedan od glavnih zagrebačkih clubbing figura definitivno jest DJ SERGEJ koji odnedavno nastupa kao SERGEJ SNOOZE. Za sebe kaže da ‘nakon što je 1988. prvi puta kročio u klub, njegova karijera ambicioznog clubbera ne bilježi neopravdane sate‘. Nakon moskovskih i londonskih putešestvija, početkom 2000tih skrasio se u Zagrebu gdje je obilježio Stylish večeri u klubu Aquariu, s Frequency Crewom pokrenuo je legendarne večeri u klubu Točkica te nikad ponovljene izvrsne Sunday Frequency sessione. Željan kreativne platforme koja bi okupila domaće kreativne snage, osniva label Home Made Electronica. Godine 2008. kreativna platforma dobiva i svoj plesni dom – klub SIRUP. Ugledni svjetski časopis The Wire u svom je osvrtu na debitantsko izdanje Dimensions festivala održano početkom rujna u Štinjanu pored Pule među zvjezdanim underground line-upom posebno istaknuo zanimljiv i internacionalno obojen set SERGEJA SNOOZA kvalitetno izbrušen tjednim nastupima u Sirupu, što je još jedna potvrda Sergejevom radu i napretku.
Uz Dejana i Sergeja, subotnju tech-house feštu začinit će Stereo Studio dvojac: FELVER i DAV (live).