Browse By

David Morales zatvara sezonu u Inboxu

Svjetski poznati house DJ David Morales zatvoriti će elektroničku sezonu u ljubljanskom Inboxu 24. lipnja. Teško je pisati o Davidu Moralesu, a ne pretrpati tekst brojnim komplimentima, pohvalama i superlativima. Jer David Morales je zaista veliki DJ čija ostvarenja poštuju čak i oni koji ne vole zvukove elektronske glazbe. On je kum housea, omiljeni DJ brojnih poznatih faca, autor velikih hitova „In De Ghetto“ i „Needin U“ te remikser i producent zavidnog kapaciteta.
Rođen je 1961. godine u Brooklynu (New York City). Otac i majka tu su se doselili iz Puerto Rica „trbuhom za kruhom“. No, Amerika se za njih nije pokazala kao obećana zemlja, pa je mali David odrastao u siromaštvu.
Teški životni uvjeti primorali su ga da već kao dječak okusi crnu stranu života. Nakon što je bio ranjen u nekoj pucnjavi, napustio je školu i zaposlio se kao kuhar. I dok je tako danju preživljavao radeći posao koji mu nikako nije mogao prirasti srcu, noću se bavio svojom jedinom istinskom ljubavlju – glazbom. Orijentiran na disco, radio je u poznatim klubovima poput Loft te Paradise Garage, a u orbitu su ga bacili nastupi u glavnim klubovima New Yorka krajem 70 – ih i početkom 80 – ih godina.
Kada ne svira, David živi sasvim normalnim životom. Oženjen je, ima sina, vježba u teretani, a svakodnevno radi i u studiju. Nakon nezapamćenog uspjeha pjesme iz 1998. „Needin U“, David se povukao u remikserske i produkcijske vode, gdje postiže također velike uspjehe. Čovjek pozlati sve čega se dotakne, kažu njegovi fanovi. I to je jedina istina.
Podršku će mu pružiti Jaka, Dr. Gregg i Rusty. Cijena ulaznice iznosi 10€ u pretprodaji te 13€ na vratima.