Browse By

David Morales za nastup će dobiti 130.000 eura


Dok neki odbijaju novogodišnje nastupe i pripadajuće im honorare, drugi za jednu noć zarade više nego prosječan čovjek u čitavoj godini. Da je Nova godina postala unosan ‘biznis’ već su nam dokazali razni klubovi, hoteli, restorani i druga mjesta koja se bave ugostiteljstvom i organizacijom evenata. Danas je čak stvar prestiža tko će imati veću, bolju i spektakularniju novogodišnju noć. Naravno, mediji uvijek poprate takva zbivanja pa je najnormalnije da svi žele nekakav medijski prostor. Postao je običaj da se, osim domaćih zvijezda i zabavljača, na jedan dan ‘uvezu’ i one inozemne.
Dakako, te zvijezde se najčešće rado odazovu pozivu jer s novogodišnjim angažmanom dolazi i lijepi, podeblji i prigodni honorar. Pa tako se naše zvijezde tuku tko će gdje pjevati dok drugi odbijaju nastupe neovisno o plaći. Neki od njih će atmosferu raditi na glavnim trgovima velikih gradova, neki će nastupiti u intimnijoj atmosferi restorana ili hotela, a neki će puniti klubove. Tako nam, primjerice, ove godine od ‘stranih’ zvijezda dolazi Zdravko Čolić koji će nastupiti u hotelu u Novom Vinodolskom, a organizatori će za njega ‘iskeširati’ čak 70.000 eura. Čolić je u jednoj televizijskoj emisiji izjavio kako mu je oduvijek bila želja pjevati u hotelima. Hm, sa spektakularnih bina beogradskih, zagrebačkih i drugih Arena u hotel? Za takav honorar, zašto ne?!
Nekim zabavljačima novogodišnji je honorar premali
Pjevač Momčilo Bajagić Bajaga također je jedna od ‘inozemnih’ zvijezda koji će za novogodišnju noć nastupiti na riječkom Korzu za ‘solidnih’ 40.000 eura.
No, vjerovatno će najspektakularniji nastup, barem sudeći prema honoraru, biti onaj njujorškog DJ-a Davida Moralesa koji će u novu 2010. godinu Zadrane uvesti dobrim partyjem. Morales će za nastup u zadarskoj Areni na Višnjiku dobiti čak 130.000 eura. A neki kažu da je kriza… Nevažno je koliki je iznos honorara, ipak je važna dobra zabava. Tako će David zadarsku ekipu zabavljati cijelu noć uz neke domaće DJ-e, koji će ‘rasturati’ na sporednim floorovima.
Naše zvijezde pri spomenu honorara najčešće skrivaju cifru kao zmija noge, a ima i onih koji se žale na premale honorare iako, realno gledajući, nemaju hitova u posljednje vrijeme niti su na A listi.
No, bez obzira na sve, jedna je novogodišnja noć u godini, idite, zabavite se i provedite tu noć najbolje što možete.
Piše: Javno.com