Browse By

Darren Emerson – GU36: Bogota

Bivši član Underworld sastava, Darren Emerson, izdaje 36. kompilaciju Global Underground inspiriranu njegovim nastupima u Kolumbiji. “GU36: Bogota” je njegovo treće izdanje za Global Underground, a od prethodnog za ovaj label je prošlo čak sedam godina.
Sudeći po tracklisti, Emerson je pratio chart liste pa se tako na ovom izdanju nalaze Anja Schneider, Sebo K, Einzelkind, dva tek objavljena remiksa Kerri Chandler i još puno toga. Kao što je to obično slučaj kada je GU u pitanju, čuti ćete puno novih produkcija koje ovo izdanje čine jednom komplentnom cjelinom. “GU36: Bogota” je prvi Emerson-ov komercijalni mix još od prvog diska sa Underwater kompilacije iz 2006. godine.
Darren Emerson jedna je od ključnih figura svjetske plesne glazbe.Gramofone je kupio sa 14, sa 16 već uvelike rasturao po klubovima, a s 18 je bio vlasnik titule britanskog dj-a mjeseca i rezident u Milk Baru i Limelightu te je krenuo dj-ati po svijetu zbog čega napušta karijeru na londonskoj burzi. Tad upoznaje Rick Smitha i Karl Hydea koji su tražili dj-a/producenta da udahne novi groove njihovom bandu.
Tako je rođena legenda – Undervvorld, u kojem Emerson djeluje od 1990. do 2000. godine. Darren Emerson i Underworld stvorili su tri epohalne zbirke plesne glazbe, albume «Dubnobasswithmyheadman», «Second Toughest in the lnfant» i «Beaucoup Fish». Ti albumi sadrže kultne numere – Cowgirl, Rez, Dark and Long, Push Upstairs, Bom Slippy, čija je popularnost razbila sve okvire žanra i pronašla svoje mjesto među klasicima pop-glazbe.
Odmah po izlasku iz grupe, Emerson u suradnji sa Sashom stvara novu himnu Ibize «Scorchio», a uslijedila su čak dva legendarna mixa za Global Underground: «Uruguay» i «Singapore». Darren je remiksirao pop ikone kao što su Fatbov Slim, Bjork, Prodigv i Puff Daddy. Pod projektom Meeker bilježi nekoliko izdanja na svom labelu Undervvater kojeg je pokrenuo još 1994. a za kojeg su izdavali i veličine poput Gus Gus, Paul Jacksonjim Deluxe itd. Zadnjih je nekoliko godina autor Undervvater Episodes kompilacija koje bira i miksa u suradnji s velikanima plesne scene, a autor je i istoimene klupske večeri u londonskom The Endu.
Darren Emerson – GU36: Bogota
CD1
01. Underworld – Mmm Skyscraper… I Love You
02. Anja Schneider & Sebo K – Rancho Relaxo
03. Jagged – Hello Kool Nice (Quarion Mix)
04. Einzelkind – Out With A Bang
05. Journey Man DJ – Shelley’s
06. Mooncat Feat Ferank – Hear What Was Said (Skylark Mix)
07. Stimming & Einmusik – Magdalena
08. Darren Emerson – Home
09. Nikitin & Semikashev – Blown
10. Pete Heller – Sabotage
11. Kerri Chandler – Pong (Ben Klock Mix)
12. Nikitin & Semikashev – Reflection Vector
13. Nick Chacona – Mariacha
14. John Selway & Vincenzo Ragone – Dream Stealer
15. Maja – If You Love Me Tonight (Passarani Mix)
CD2
01. Itamar Sagi – One Million Oaks (Funk D’Void Mix)
02. Kerri Chandler – Fortran (Argy ‘Big Room Detroit’ Mix)
03. Darren Emerson – Crash Jack (Jamie McHugh ‘Exclusive GU Bogota’ Mix)
04. Recloose Feat Joe Dukie – Dust (Induceve Mix)
05. Josh Wink – Counter Clock 319
06. Donnacha Costello – Black Bag Job 526
07. Jamie McHugh – Lunar (Handycraft Mix)
08. Mathew Jonson – Marionette (Adam Beyer Mix)
09. Spirit Catcher & Compuphonic – Mastermind
10. Nosmo Vs Kris B & Ben Brown – La Cocina (Mazi Dubstrumental Mix)
11. Darren Emerson & Jamie McHugh – Impact
12. Joel Mull – Viewpoint
13. Joris Voorn – Blank
14. Underworld – Mmm Skyscraper… I Love You
(Happy Novi Sad)