Browse By

Combichrist premijerno u Aquariusu

U Hrvatsku napokon dolazi – prvi puta – trenutačno najpopularniji svjetski Electro Body Music sastav. Combichrist će održati svoj premijerni nastup u zagrebačkom klubu Aquarius, i to u petak, 27. ožujka.
Combichrist je bio prvotno zamišljen kao projekt glazbenika norveškog podrijetla Andya LaPleguae (Icon of Coil, Panzer AG, Scandy,…), no pokretanjem sastava 2003. godine, Andy izaziva val oduševljenja među fanovima elektronske glazbe, uključujući ne samo underground, nego i mainstream publiku, kojoj ovaj sastav danas definitivno pripada. Combichrist nije klasičan EBM sastav. Uzimanjem influenci iz tipične electro muzike, EBM-a, techna, industriala, pa čak i metala, stvoren je niz hitova koji svakim danom dobivaju sve više i više fanova diljem svijeta. Ono što karakterizira glavnu pokretačku snagu Combichrista jesu zapravo nastupi uživo.
combichrist1
Combichrist premijerno u Aquariusu

Izrazita energičnost prilikom izvođenja pjesama uživo izdvaja ovaj sastav iznad mase drugih, a neke usporedbe idu tako daleko da se kultni kolektivi poput Prodigya nazivaju “malim bebama” spram Combichrista. Nadolazeća američka i europska turneja zapravo najavljuje najnoviji album Today We Are All Demons, koji još jednom iznova pokazuje zašto je ovaj sastav trenutačni broj 1 na svjetskoj EBM sceni, a i šire.
Zanimljivo, samo za nadolazeće nastupe uživo, sastav je angažirao novu perkusionisticu, američku manekenku i model Kourtney Klein, koja je široj javnosti poznata također kao i prateća perkusionistica kultnog old school EBM sastava Nitzer Ebb (Mute Records). Za dobru atmosferu će se pobrinuti i petorica DJ-a iz Crobot Crew-a (N-ter), CRO EBM-a (Hellmanger, Alen) i slovenskog Neversuna (Urbanus, Mateva).
Pretprodajna mjesta u Zagrebu su Aquarius CD shop, Planet Music CD shop, te VikendPLANER caffe.
Rezervacija karata je moguća za sve zainteresirane stranke izvan Zagreba i Hrvatske putem e-mail adrese tickets@catalyst-group.info.
Vrata se otvaraju u 20.00 sati, a koncert počinje u 21.00 sat sa dvije eminentne predgrupe. Ovaj koncert organizira Catalyst Infection, a isti je podržan od strane Elektronskog Zvuka.