Browse By

Collective Sounds pres. Furney & Tayla u Aquariusu

Još jedno Good Looking gostovanje, Collective Sounds priprema u klubu Aquariusu. Ovoga puta dolazi poznati britanski dvojac Furney & Tayla.
TAYLA (Good Looking/UK) nije nikakav newcomer na svjetskoj sceni, a njegovo ime ne predstavlja nepoznanicu niti za zagrebačku publiku koja će po treći puta moći uživati uz njegove zvukove atmosferičnog drum’n’bass-a. Stoga za njega možemo primijeniti onu latinsku „repetitio est mater studiorum“. Pa da ponovimo… Njegovu DJ karijeru možemo pratiti od njegovog prvoga nastupa na Ibizi, kasne 1991.godine od kada on aktivno djeluje na glazbenoj sceni. Jedan je od prvih koji je producirao za poznati Good Looking Records. U svom producentskom radu surađuje sa mnogima poput: Photek, PFM, Artemis. Tayla postaje i dio večeri koje su se održavale u velikim klubovima kao što je „Ministry Of Sound“, te po cijelome svijetu – on postaje dio „Logical Progression“ večeri. Krajem 90.-ih godina Tayla osniva vlastiti label – „Nexus Records“ za kojeg izdaju i neka velika imena poput: Doc Scott, Alaska, LTJ Bukem, Peshay. Danas, Tayla je opet u studiju, te najavljuje mnoga nova izdanja za Good Looking i vlastiti Nexus label.
FURNEY (Good Looking/UK) je relativno svježe i novije ime na drum’n’bass sceni, te će ga hrvatska publika po prvi puta imati priliku čuti. Iako je od malih nogu povezan s glazbom tek nekoliko zadnjih godina otkriven je kao talent iza čijih izdanja se skriva deep, soulful drum’n’bass zvuk. LTJ Bukem polaže velike nade u ovoga mladića i koliko čujemo spremaju se još mnoga hit izdanja pod Good Lookingom u skorije vrijeme uz do sada izdana: „Pipez“ & „Drum Tools“. Osim na Good Lookingu izdao je do sada za mnoge druge: Soundtrax Recordings, Super 8 Sound, V Recordings, C.I.A., Red Mist Recordings, Camino Blue & Telluric Recordings. Svako njegovo izdanje je sve bolje i bolje i možemo samo sa iščekivanjem čekati…njegov slijedeći korak.
Tayla & Furney zadnjih godina puno surađuju i rezultate njihove suradnje iščekujemo kako na Nexus-u tako i na drugim labelovima.
Što pripremaju za nas & vas…saznati ćemo 08.05.2009. u klubu Aquarius Zagreb. Vrata kluba otvaraju se već u 22h.
Nakon zagrijavanja rezidenta Matz-a (Collective Sounds), za pult će već oko 00:30 h stati veteran TAYLA (Good Looking/UK), na čiji set će se nadovezati njegov studijski kolega FURNEY (Good Looking/UK), a cijelu priču će završiti Leeks (Dirty Beatz) & Toninho Pikulla (Collective Sounds).
08.05. petak A1
Collective Sounds pres. Furney & Tayla
22h/ 40kn/50kn