Browse By

Collective Sounds predstavljaju Nookie u Aquariusu!

Collective Sounds 13. ožujka 2009. u klubu Aquarius Zagreb priređuje još jednu ‘Good Looking’ večer. Kao glavnoga gosta dovode nesumnjivo jedno od vodećih imena na svjetskoj drum’n’bass sceni londonskog DJa, producenta, remixera i umjetnika Nookie aka Cloud Nine/Second Vision/New Balance (zajedno sa Blame-om) – pravog imena Gavin Cheung.
Što reći o legendarnom Nookie-u? Ne previše, a da već nije rečeno. Glazbenik koji je završio studij računalne tehnologije, proveo mnogo godina u opremanju svog kućnog studija, a zatim krenuo na svoj “glazbeni put”.
Gavin Cheung je tvorac mnogih drum’n’bass klasika na nekim od najvećih labelova: Phuzion Records, Good Looking, Moving Shadow, Reinforced, Absolute2,… Još kao školarac bavio se electrom, hip hopom i jazz funkom, a radio je u vinyl shopu Red Records (kasnije poznat kao Unity Records) gdje ne samo da je susreo mnoge važne ljude iz glazbene industrije, nego već tada postaje renomirani DJ.
nookiepic
Nookie – jedno od vodećih imena na svjetskoj drum’n’bass sceni
Tvorac je jedne od prvih rave himni “Give A Little Love” koja izlazi na Absolute 2, a zatim i na Reinforced Records. Uskoro i druga “himnica” “The Sound Of Music” izlazi na istom labelu te Nookie postaje centar pažnje glazbene industrije. “Snow”/”Jazzmin” na Moving Shadowu, jedan je od prvih tune-ova koji koristi pravi jazz double bass. U ranim 90.-ima Nookie-eva izdanja uglavnom su sa potpisom njegovog prvog labela Daddy Armshouse Records.
Tijekom svoje karijere radio je sa mnogim velikim glazbenim imenima, a njegov rad posebno podupiru imena poput: Fabio, Grooverider, LTJ Bukem i Ray Keith. Zahvaljujući svom velikom uspjehu i “worldwide” statusu, Nookie je kroz svoj rad na putovanjima diljem zemlje upoznavao različite kulture, te utjecaje tih kultura na glazbu što je sve primjenjivao u svom radu te kao rezultat izdao nekoliko svojih albuma na kojima su izašli mnogi klasici poput: “Paradise” (Café del Mar), Distant Affair (Sony Records), Living in Ghetto (Sony Records), Continental Drift (Good Looking), te mnogi remixovi: Goldijev Inner City Life, MC Conradov “Energetic Poetry”, The Pedge-ov “What’s Up Partner?”, te mnogih drugih kao: Cutty Ranks, Flourgon & Ninjaman, Doc Scott, Omni Trio, Adam F, Ganja Crew,…
Nakon intenzivnog rada sa Good Lookingom, Nookie 2006. godine osniva svoj label PHUZION RECORDS na kojem od tada uglavnom izlaze Nookie-eva drum’n’bass izdanja, te sa potpisom svoje kuće uskoro izdaje svoj, od strane publike željno očekivani, 5.album “Beyond Blue”. Njegov trenutni projekt uključuje Strictly Digital, mp3 web stranicu sa mnogim tune-ovima poznatih i tek nadolazećih producentskih imena. Također je organizator i domaćin izuzetno uspješnih drum’n’bass partija “Atmosphere” i tjednih radio emisija na Radio Ministry Of Sound.
Stoga dođite uživati uz ritmove atmosferičnog liquid drum’n’bass-a, uz rezidente Matza & Toninha Pikullu, a najbržih 50 očekuje iznenađenje na ulazu.