Browse By

Chris Fortier – Remix EP 1

Pod imenom Remix EP 1 kriju se dva remixa američkog producenta i DJa Chris Fortiera. Naime, na ovom vinilnom izdanju kriju se njegovi remixevi koji stjecajem okolnosti nikad nisu uspjeli doći na 12″ vinilnu ploču kojima Chris još i dan danas voli nastupati pred publikom diljem svijeta. No, pogledajmo što je to odabrano za prvi Remix EP. Na A strani nalazi se remix pjesme Taste It koju u izvorniku izvodi Alexi Delano. Ovaj remix je u početku bio licenciran za Railyard Recordings, no zbog distributivne birokracije unutar labela još uvijek nije doživio vinilno izdanje. Ovaj remix je ponešto minimalan.
Jedan sync, tmurni, zaglušujući kick, i techno-like perkusije. Ova produkcija je nekakva tech-house skladba, mozda i više tech nego house, iznimno minimalna i repetitivna. Samu skladbu sam doživio kao prilično dosadnu jer ovo definitivno nije moj stil. Premalo novih elemenata, nikakva napetost, tenzija…ništa. Sam uradak je ponešto mračno raspoložen, izaziva prilično neobične emocije. Još jednom ću napomenuti da nisam baš kompetentan ocjenjivati ovakve vrste uradaka baš zbog razloga što nisu moj stil. 6/10, ali ako volite ovakvu vrstu glazbe, podignite ocjenu za bod.
Freaky Chakra drugi je umjetnik koji se nalazi na B strani ploče. Remix za njegovu pjesmu West Chris je napravio dok je radio na Balance 007 kompilaciji, no nije ju uvrstio na mix. Nakon što je završio remix, label na kojem je pjesma izdana više nije izdavao ploče, pa je remix izdan samo kao digitalno izdanje. Sam remix je miljama daleko ispred Taste It remixa! Naime, pjesma je već u startu nešto raznovrsnija, nudi više glazbenih elemenata i veću tenziju pri buildu sa baslinijom u nekoliko slojeva i, vjerovali ili ne, akustičnom gitarom koja je okosnica cijele skladbe. U sve to se ubaci jos nekoliko dionica instrumenta koji mi zvuči kao neki uvrnuti klavir… Ovo je već nešto puno zanimljivije i zvuči kao nešto što bi moglo pokrenuti situaciju na plesnom podiju! Solidno izvedeno, 7/10.
Zaključak:
Uistinu, neobično izdanje. Na A strani na mahove genijalna, ali većinom dosadna skladba i prilično solidan remix na B strani kojeg nosi akustična gitara. Preporučamo ljubiteljima glazbe Chrisa Fortiera i svima koji vole ovakvu vrst glazbe.
R.M.