Browse By

Cesar Comanche u Stereo Dvorani

U Rijeci nova Hip Hop groznica! U subotu, 06.12. održat će se veliki Hip Hop party sa posebnim gostom iz Amerike – Cesar Comanche-om. Predgrupa će biti dobro poznati Hip Hop/DnB/Jungle dvojac iz Motovouna PCP, a Best of Hip Hop klasike birati će Balance Crew DJ’s: Šah Mat i Ramo.
CESAR COMANCHE(USA)
Cesar Comanche je jedan od osnivača priznatog hip hop kolektiva iz Sjeverne Karoline – Justus League.
Comanche, originalno iz Jacsonville-a, Sj. Karolina, počinje pisati rime 1994., ali svoju karijeru počinje tek 1996. na drugoj godini fakulteta. Iste godine upoznaje budućeg producenta i tadašnjeg studenta NC State Sveučilišta “9th Wondera”, te po prvi puta počinje snimati pjesme i nastupati.
Nakon par godina usavršavanja, Comanche zajedno sa 9th Wonderom okuplja prijatelje i rap izvodjače “Triangle” hip-hop scene u Justus League Crew 1999. godine.
Počinju češći nastupi, te dijeli pozornicu sa The Liks, The Coup, Hieroglyphics, Z-Man, Dilated Peoples, Living Legends, Supastition, Faust & Shortee, Wordsworth, Kardinal Official, DJ Dez, DJ Houseshoes, Aceyalone, O.C., Louis Logic, Malay Sparks, Ghettosocks itd…
Uz turneje po SAD-u, Kanadi, Njemačkoj, Danskoj, Francuskoj, Švicarskoj, Austriji, Estoniji, Švedskoj, Engleskoj, Rumunjskoj, Češkoj i Poljskoj, te nastupajući s Little Brother i ostalima iz Justus League, Cesar se pojavljuje na televiziji u emisijama Time Warner Cable’s Music Choice Rap Channel, Hip Hop Nation (NBC), Distortion 2 Static (WB Network), i “You Hear It First” emisiji grupe Little Brother na MTV2. Uz to Cesar se pojavljuje i u poznatim spotovima.
PCP-Grupu PCP čine 2 mlada momka iz Motovuna, Flip i Boost. Hip hop ih je zahvatio još u nižim razredima osnovne gdje im slušanje nije bio dovoljan užitak, pa su morali i sudjelovati u toj predivnoj umjetnosti. Nakon više godina stvaranja čistog hip hopa, danas ga upotpunjuju raznim pravcima među kojima su jazz, funk, drum & bass, jungle, a pomalo ubacuju i dub zvuk.
Oboje su MC-i, a Flip je i producent PCP-a. Dakle, sami zauzimaju sve uloge jednog rap banda. S obzirom da su na prijelazu iz buntovnih i pubertetskih godina u tzv. zrelost, teme su im sve vedrije i pozitivnije, ali još uvijek s dozom bunta. Naziv PCP je u početku bila skraćenica od “Protiv cijele planete” dok se danas predstavljaju kao već poznata droga “PCP” jer kako kažu, to su oni za publiku. Na taj se način bore protiv droge koja uništava ekipu. Imaju jedan demo album “Old school is back” na kojem je glavni cilj i tema vraćanje “old school” i “funky” hip hopa u ovo vrijeme “dosadnog i besmislenog rnb hip hopa”. U zadnjih su par godina prošli većinu klubova i festivala po Istri, a bilo je i koncerata u Rijeci. Krase ih nastupi sa poznatijim hiphop/jungle izvođačima kao sto su Target, Connect, Dječaci, Edo Maajka, Popay MC, Elemental, Fanatiks, Kandžija, Kingston family, RCola…
DJ ŠAH MAT (Balance Crew) – Riječki Hip Hop DJ član Balance Crew-a. Od nedavno član KBC kao njihov DJ i producent. Njegovi setovi mogli su se čuti na Balance partyjima od Sterea, Carpe Diema, 2 Lava, Skateboard Kontestu, te na Ski Liftu Zrče. Često se za DJ pultom pojavljuje i njegov brat DJ RAMO koji zajedno s njim vodi i uređuje radio emisiju “Reality Raps” na Svid Radiu 98.4 (Čet 21.00h-23.00h). DJ Ramo je rezidnet Balance Hip Hop partyjam, a uz Hip Hop kolekciju na njegovim se pločama nalaze i Reggae hitovi, tako će za zagrijavnaje prije svog brata Dj Šah Mata protresti ponešto Reggae hitova.