Browse By

Blurred Motion Records – Prva zagrebačka HardTechno izdavačka kuća


Krajem listopada ove godine, u pogon je krenula prva zagrebačka hardtechno izdavačka kuća / label pod nazivom “Blurred Motion Records”. Iza kormila iste stoji dugogodišnji DJ i producent, te suosnivač Diggarama net-labela i organizacije, Blurix (Izidor R.).
Nema mnogo “filozofije” oko toga čime će se label baviti i što se možemo očekivati od njega i na njemu. – Hard techno, schranz, industrial i hardcore zvukovi napokon su dobili “dom” u Zagrebu. Ovi alternativni smjerovi elektronske glazbe imaju masivnu publiku širom svijeta, a i koncentracija iste je sve veća i u Hrvatskoj. Došlo je i vrijeme kada se otvara prostor za širenje hard techno scene u “Lijepoj našoj”, pa i šire. Blurred Motion Records će omogućiti domaćim, ali i stranim slušateljima u istoj mjeri da okuse zvukove koje čuju na partyjima direktno iz samog “laboratorija zvuka”.

Na samom labelu naći će se neka renomirana imena u svijetu hardtechno, schranz i industrial zvuka, kao i neki debitanti. Fokus je na kvaliteti zvuka, a label će onda plasirati isti kao potpun i “zapakiran” kvalitetan proizvod.
Prvo izdanje (BLMR001) ugledalo je svjetlo dana 24.10.2011., a radi se o singlu kojeg je sam voditelj labela – Blurix – pripremio za sladokusce tvrdog techno zvuka pod nazivom “Medical Attention EP”. Radi se o singlu kojeg sačinjavaju 4 pjesme, pa iako brzog i hard-techno zvuka te namjenjenih prvenstveno DJima za svirke u klubovima, vrlo slušljivih i kao standalone mini-album. EP se može poslušati na stranicama internet shopova kao što su Somixx i Juno, te na Soundcloud i Myspace profilima labela.
Ne budi stranac. – Podrži svoju scenu jer ti “jesi” scena. U sklopu toga, podrži i prvi zagrebački hardtechno label: “Blurred Motion Records”.