Browse By

Bjarki, Dr. Rubinstein, Snts i Vatican Shadow dolaze na No Sleep Novi Sad!

Dvije od ukupno pet noći na No Sleep Novi Sad, kultnom stage-u Exita, već su izašle sa svojim adutima, ali ih je londonski Avant Garde odlučio popratiti i podići ulog! U subotu, 8. srpnja u dubokom rovu iza Arene, u duhu partnera večeri, čeka nas zaista avangardna techno noć sa čak sedam vrhunskih nastupa! Ekipi u kojoj se već nalaze Function, Dax J, Voiski, Antigone, Francois X, Charlotte de Witte i brojni drugi, u subotu pridružiti će se još Bjarki, Vatican Shadow, SNTS, Dr. Rubinstein, Monosaccharide, Modulism i hrvatski predstavnik Marko Felinger! Krajnje neobičan biti će live nastup koji posebno za EXIT u tajnosti priprema Islanđanin Bjarki! Ukoliko niste bili u potpunom mraku, mogli ste primjetiti da su Bjarkijevi skorašnji nastupi bili dosta “iščašeni” – od rasplesanih kiklopa do skakutavih vanzemaljaca i partnera po imenu Johnny Chrome Silver, koji uz Bjarkija na sceni pleše u kromiranom kostimu od likre, samo su djelić slike onoga što nas čeka.

Kao da ovo nije bilo dovoljno, iste noći na tvrđavu stiže i Vatican Shadow, izvrsni live techno projekt iza kojeg stoji Amerikanac Dominic Fernow, dobro poznat pod imenom Prurient! S druge strane, iz Berlina dolazi i nova senzacija o kojoj bruji ne samo globalna techno prijestolnica, već i svi vodeći festivali ove godine – Dr. Rubinstein! Doktorica iz Tel Aviva ruskih korijena, za jutarnje sunce na tvrđavi prepisala je intenzivnu acid-hipnozu po uzoru na njezin hvaljeni Resident Advisor mix.

Uz već sada snažan line up, na tvrđavu stiže još jedan udarni closing set: SNTS, maskirani mistik iz Berlina dolazi obavijen velom tajne s dvosatnim hibridnim setom i glazbom koju će biti moguće čuti samo na Exitu. Poseban i u potpunosti analogni live nastup sastavljen od neiscrpne produktivnosti u studiju, donosi i beogradski duo Monosaccharide. Njihov prvi album objavljen je na etiketi Exit Music, a novi materijal koji se nakupio u proteklih godinu dana, dovoljan je za još najmanje tri izuzetna albuma! Čast da prije njih pokrenu cijelu noć imati će Ben Prince, osnivač klupskog branda Avant Garde, koji će nastupiti pod svojim mračnim alijasom Modulism, dok će prije njega prvi za DJ pult stati osječka deep techno vedeta Marko Felinger.