Browse By

Beat the Future Vol.3 X Soundwave launch party

Prvi internacionalni gost na 3. po redu Beat the Future klupskoj večeri je ni više ni manje nego jedan od najjačih i stilski najzanimljivijih DJa/producenata beats scene, čovjek koji je zapravo i sam velikim dijelom utjecao na njezino stvaranje dok je živio u Los Angelesu.
Osim toga, ovo je i službeni launch party Soundwave festivala (gdje su prošle godine nastupali i De La Soul!) koji će se održati ovog ljeta od 18.-22.07. u The Gardenu u Tisnom, na kojem vrti naravno i Kutmah, uz izvođače kao što su Bonobo, Doom, Robert Glasper, Ghostpoet i mnogi drugi.
soundwave_A5_03
*Treća verzija (ne samo) beats večeri i službeni party Soundwave festivala:

  • KUTMAH (Sketchbook, Dublab, Izwid, UK)
  • BORKA (rx:tx, Ljubljana)
  • MAJA MILICH (BTF, Zg)
  • IGGY DUB (BSMNT, Zg)
  • CARLITO (Blackpunkt, Zg)

KUTMAH
Iako rođen u Brightonu Justin McNulty od svoje 12-te godine živi u Kaliforniji gdje si je izgradio reputaciju talentiranog underground artista i DJ-a. Bio je dio LA dublab kolektiva, a 2004. je pokrenuo svoju večer Sketchbook, prvu all-beat večer na kojoj su svoje nove beatove vrtili Flying Lotus, Dibiase i Ras G, te prethodnicu drugih kultnih večeri kao što su Low End Theory i Brainfeeder. Tako je postavio temelje poznatoj LA beats sceni. Kao što samo ime kaže, na Sketchbooku su ljudi mogli i crtati, samo se Justin nadao da neće svi crtat samo pimpeke. Na našu sreću, a njegovu nesreću, 2010. mu je nenajavljeno upala imigracijska služba i deportirala ga nazad u Englesku, prije čega je bio 2 mjeseca pritvoren u New Mexicu. Two Soups and a Honeybun je kasnije izlagana serija crteža koja je tamo nastala.
Od kada je u Europi, vrti okolo sa Gaslamp Killerom, Dabrye, Flying Lotusom, Gonjasufi, Saul Williamsom.. Između ostalog, kompilirao je 2. izdanje serije Worldwide family za Gilles Petersonov label Brownswood Recordings. Živi u Londonu i trenutno radi na vlastitom labelu Izwid records, a svake srijede možete slušati njegovu emisiju Sketchbook na http://ntslive.co.uk/
Ulaznice: 30 u pretprodaji/ 40 na dan (pretprodaja u Katranu, javiti se na beatthefuture@gmail.com).