Browse By

Bangkok: 60 mrtvih u požaru u noćnom klubu

Prema novim podacima u požaru koji je u novogodišnjoj noći izbio u noćnom klubu u Bangkoku, poginulo je gotovo 60 ljudi, među njima i državljanin Singapura, a 223 je ozlijeđeno, među kojima ima Francuza, Švicaraca i Japanaca, u noći na četvrtak u Bangkoku, u požaru koji je izbio u noćnom klubu gdje se slavio doček Nove godine, prema izvorima.
U požaru je izgorio klub Santika u okrugu Ekkamai, četvrti za zabavu koju posjećuju Tajlanđani i stranci, rekao je Vallop Janthorn, čelnik za koordinaciju vatrogasne službe u tajlandskoj prijestolnici.
Načelnik policije Sutin Sapmuang izjavio je da je potvrđena smrt 58 osoba. “Provodimo istragu kako bismo utvrdili uzrok požara”, dodao je.
U požaru je izgubio život državljanin Singapura, rekao je policijski časnik Viboon Thinwattanakul, koji nije mogao reći je li riječ o muškarcu ili o ženi.
Prema voditelju spasilačkih ekipa, 223 ozlijeđene osobe su smještene u 19 bolnica. “Dosad smo zabilježili 223 ozlijeđene osobe, među kojima je 29 stranaca, Francuza, Australaca, Švicaraca, Japanaca i Finaca”, rekao je.
“Čini se da je požar izbio na podiju na kojemu je svirala skupina glazbenika, zbog uporabe pirotehničkih sredstava”, rekao je načelnik policije Prawit Kantwol.
“Većina žrtava se ugušila u požaru, ali su neki pregaženi u stampedu do kojega je došlo kada su gosti pojurili prema izlazu”, dodao je taj dužnosnik.
Klub koji je inače smješten na dva kata, posjećuje elita u Bangkoku, a može primiti do 1.000 ljudi. Zasad se ne zna koliko je posjetitelja bilo u klubu u času kada je izbio požar.
Policijski časnik na mjestu događaja koji nije htio otkriti identitet, kazao je, nekoliko sati nakon požara, da iz prostorija kluba još nije izvučeno 30 trupala.
(Hina)