Browse By

Badnjak u Aquariusu

Florian Keller ponovno stiže u zagrebački Aquarius i to upravo na Badnjak. Više nije potrebno posebno predstavljati Floriana Kelera … Čovjek koji dolazi iz Munichena u posjedu je jedne od najvećih kolekcija vinila crnačke glazbe na svijetu. Uz Keb Dargea, Jazzman Geralda, DJ Shadowa i Egona on je jedna od ključnih figura u krugu onih koji plasiraju rijetku i stariju crnačku glazbu na scenu.
Florianove DJ vještine otkrivene su u Munichenskim klubovima. Bio je jedna trećina Into Somethin’ DJ kolektiva (zajedno sa Michael Reinbothom, vlasnikom Compost Rec.) od 1991., a 1993 počeo je sa čistim Funk programom pod imenom “Funk Squad” zajedno sa Jan Weissenfeldtom (frontmanom banda Poets Of Rhythm, prvog poštenog Nu-Funk banda). Ovaj program još uvijek dobro funkcionira u Munichenskom Atomic Cafeu, no kako je Florian uvijek težio predstavljanju vise različitih međusobno povezanih glazbenih stilova. 2003. pokreće Party-Keller program gdje vrti sve povezano sa crnačkom glazbom.
Kao majstor kompiliranja prvu kompilaciju objavio je za Perfect Toy Records 2002. za koju smo bas mi u Zagrebu napravili prvi promotivni party s Florianom kao gostujućim DJ-om. U nizu njegovih kompilacija posljednjih godina 17.11.2008. izlazi njegov novi rad pod naslovom “The Party Keller Mix CD” na britanskoj etiketi Breakin’ Bread. Ovaj mix snimljen je uživo bez kompjuterskih post-produkcijskih trikova u Cafeu Spark (Kagoshima) tijekom japanske turneje 2008. Naknadno su jedino dodatno ispolirane tri stvari nakon završenog snimanja radi niske kvalitete zvuka originalnih starih vinila.
Dakle u njegovom setu možete očekivati sve od korijena funka i drum’n’bassa, preko afro-cuban jazza 60-ih, boogiea, starog hip hopa, do onog sto se može nazvati nu jazz i breaks. Njegov stil sadrži svašta ali ne i sve, nema tu mjesta za šablonske hitove. Njegovi DJ setovi su uvijek ekstremno plesni i svaki put iznova oduševljava.