Browse By

Australski psihodelični dance sastav Jagwar Ma obogaćuje line up INmusic festivala

Kao i svake godine, INmusic festival u svom line upu predstavlja i mnoge nove umjetnike, ove godine među njima je i sjajan australski psihodelični dance sastav Jagwar Ma, čiji je album “Hawlin'” i hrvatska glazbena kritika uvrstila u najbolje albume 2013. godine. Glazbeni časopis Mojo njihovu je glazbu ukratko opisao kao “pop glazbu za sva vremena”. Jagwar Ma ove godine sviraju velike glazbene festivale poput Primavere (Španjolska), Coachelle (SAD), Melt Festivala (Njemačka), a obogatit će i line up ovogodišnjeg INmusic festivala, uz do sada najavljene izvođače kao što su: The Black Keys, Pixies, MGMT, The Fratellis, Flogging Molly, Bombino i Kuroma.
Jagwar Ma je bend osnovan u Sydneyu 2011. godine, a trenuno im je sjedište u Velikoj Britaniji. Čine ga Gabriel Winterfield (pjevač / gitarist), Jono MA (klavijature, gitara), i bas gitarist / pjevač Jack Freeman. Sam naziv benda satirični je spoj riječi “Jaguar” i prezimena člana benda.
Godine 2013. Jagwar Ma izdao je svoj debi album “Howlin ‘ koji je dobio sve pohvale glazbene kritike, uključujući glazbene časopise NME, Pitchfork, a zatim i londonski Times. Imaju obožavatelje među cijenjenim suvremenim glazbenicima poput sastava Foals i The XX, kojima su se i pridružili na turneji, dok je Noel Gallagher izjavio da kada se sretne s članovima Oasisa novi album Jagwar Ma važnija im je tema od mogućeg reuniona Oasisa.
Vrlo atraktivan line up ovogodišnjeg INmusic festivala realiziran je zahvaljujući i potpori Ožujskog piva, OTP banke te Turističkoj zajednici Grada Zagreba. Ulaznice za INmusic festival mogu se kupiti u Tisak Media centrima diljem Hrvatske i u Dirty Old Shopu u Zagrebu, te putem Tisak Media Webshopa i sustava Entrio po cijeni od 299 kuna.