Browse By

Atomska r:evolucija Exita!

S velikim zadovoljstvom vas obavještavamo da će ovogodišnji EXIT ugostiti neka od najvećih imena suvremene svjetske glazbene scene. Thom Yorke, osnivač i neprikosnoveni lider Radioheada, jednog od najutjecajnijih bendova današnjice, predvodit će line up EXIT festivala sa svojim novim projektom Atoms For Peace. Ova super grupa nam predstavlja istinske glazbene zvijezde – pored frontmena i spiritus movensa Radioheada – Thoma Yorkea, tu je i legendarni basist Red Hot Chilli Peppersa Flea, poznati producent sastava Radiohead Nigel Godrich, kao i bubnjar R.E.M.-a i BeckaJoey Waronker te virtuozni brazilski perkusionist – Mauro Refosco.
“Svi smo veoma uzbuđeni što ćemo zajedno s publikom Exit festivala imati jedinstvenu priliku čuti jedan od najtraženijih glazbenih sastava ove godine” – izjavio je Dušan Kovačević, strateški direktor festivala.
“Okarakterizirani od svjetskih medija kao “supergrupa“, Atoms For Peace su u ovom trenutku jedna od najvrelijih tema na svjetskoj glazbenoj sceni” – rekao je Ivan Milivojev, izvršni direktor EXIT-a. “Svi svjetski festivali se grabe da ih dobiju, a zahvaljujući ugledu koji EXIT ima u  glazbenoj industriji, svi posjetitelji festivala imat će ih priliku vidjeti uživo na Petrovaradinskoj tvrđavi” – dodao je Milivojev.
Dragan Ambrozić, programski direktor glavne festivalske pozornice, rekao je da će nastup Atoms For Peacea “biti jedinstvena prilika da domaća i regionalna publika čuju kako zvuče istinske glazbene legende u punom naponu snage, majstori glazbe u novom izdanju u kome se gitarski zvuk pretapa u digitalni, rock u elektroniku, parole u poeziju.”
Atoms For Peace su u brišućem letu već osvojili istinske ljubitelje kvalitetnog zvuka širom planeta. Publika Exit festivala imat će priliku uživati u ekskluzivnom koncertnom izdanju na njihovoj prvoj turneji ikad. Atoms For Peace izdaju svoj debi album Amok 25. veljače, a pjesme koje su još ranije bile stavljene na internet kao što su Default, Judge, Jury and ExecutionerAmok i druge, oduševile su ljubitelje ovih velikana.
Exit R:Evolucija je tek počela! Uz sve to što će Exit magija trajati dan duže, sklopljena je suradnja s najvećim svjetskim brendom underground i bass glazbe, kućom UKF Music u okviru koje će nastupiti velikani ovog pravca kao što su DJ Fresh live, Friction, SKisM,  Dub Phizix i mnogi drugi.
 
ULAZNICE:
Trenutno aktualna cijena petodnevne ulaznice za predstojeći Exit festival iznosi 440 kn i mogu se kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima: Dallas Shop, Zagreb – Rockmark, Zagreb – Dallas Shop Rijeka – Dallas Shop Split – AVE Fashion Store, Osijek – Dallas Shop Šibenik, Dallas Shop Zadar – Dallas Shop, Rovinj.
Pratite redovno www.exitfest.org, jer u sljedećem periodu slijede objave novih imena.