Browse By

Armin Van Buuren oduševljen hrvatskom obalom, domaćinima te vjernim fanovima


Ovo je jedno od najljepših mjesta na svijetu. Oduševljen sam hrvatskom obalom, prijateljski raspoloženim domaćinima, vjernim fanovima koji su plesali satima bez prestanka. Nadam se da će moj dolazak u klub Papaya postati tradicionalan – bile su riječi ponajboljeg svjetskog DJ-a Armina Van Buurena koji je proteklog tjedna u sklopu Day&Night festivala na Zrću gostovao treće ljeto zaredom. Iako se dakle radi o zvijezdi čiji »opis posla« uključuje putovanja po čitavim svijetom, iz Buurenovih više no pozitivnih reakcija upućenih »na račun« naše zemlje, ljudi i svih popratnih blagodati, lako se može zaključiti kako upravo Hrvatska spada u omiljenu ljetnu destinaciju. Potvrdit će to i sami organizatori, voditelji, PR osobe mnogobrojnih festivala koji nerijetko i ostvaruju bliži kontakt, pa čak i prijateljski odnos sa zvjezdanim DJ gostima.
– Razočaranih definitivno nije bilo, a zapravo se ne mogu sjetiti niti onih ravnodušnih. Doista svi redom ostaju fascinirani, nakon nastupa boravak produže, a sljedeće se godine nerijetko vrate s obiteljima. Evo primjerice Armin Van Buuren ove je godine ostao dva dana i došao je sa suprugom, Freemasonsi u Novalji su bili puna tri dana, baš kao i DJ Tiesto prošle godine. Junior Jack prije tri godine nakon svirke ostao je još pet dana, a »rekorder« je Pete Tong koji je definitivno spojio ugodno s korisnim te se punih tjedan dana ovdje odmarao s čitavom obitelji, prisjeća se Adnan Mehmedović, zadužen za odnose s javnošću u klubu Papaya na Zrću. Budući da su, nastavlja, kroz nekoliko proteklih godina gotovo svi velikani dance scene gostovali ondje, prekompliciranih uvjeta ili potražnji, nema nitko.
– Njihovi najveći zahtjevi odnose se na razglas, binu, rasvjetu. Sve ostalo može proći, ali tehnički uvjeti doista moraju biti apsolutno ispoštovani. Mediteranskom kuhinjom uglavnom su svi oduševljeni tako da s tim dijelom nemamo nikad problema, nekoliko se puta događalo da traže helikopter kako bi turistički razgledali otok, a posebne želje imaju tek pojedinci. Armin Van Buuren, Paul Van Dyk, Calvin Harris, Ferry Corsten uvijek žele svoj privatni avion, a DJ Tiestu, uz to, uvijek moramo osigurati i dva Mercedesa S klase te popriličan broj skupocjenih šampanjaca, zaključuje Mehmedović.
Piše: Dea DEMIĆ, Novi list (www.novilist.hr)
Foto: G.P.