Browse By

Aquarius

Iako se neki neće složiti, činjenica je da Jarun predstavlja simbol noćnog života hrvatske metropole. To znaju svi koji su odrasli u ovom gradu i koji su, sigurno, barem u jednoj fazi svoje mladosti izlazili u kafiće i klubove na obalama zagrebačkog mora. Tu se nalaze poznata urbana okupljališta; Lake City, Gallery, Macao, Dalmatino, Soma Jura, Aquarius i ostali, a mi ćemo u ovom tekstu malo pobliže upoznati ovaj posljednji klub, Aquarius.
Zašto ga volimo?
To je klub kojeg naprosto morate voljeti. Osim atraktivnog prostora i lokacije, program je iz godine u godinu sve bolji i raznolikiji. Ali, krenimo od početka. Aquarius je krenuo 1992. godine. To je klub koji je prigrlio novu elektronsku scenu kad je techno party bio apsolutna novost, proslavio sada već kultne grupe kao što su Cubismo i Eddy & Dus, mladim, neafirmiranim DJ-ima dao prostor da pokažu svoje umijeće za pultom, a hrvatskoj hip-hop sceni širom otvorio vrata. Nadalje, tehnička strana kluba je od samih početaka jako dobra. Vrhunski razglas i light, prostor koji može primiti do 2000 ljudi, unutranji i vanjski dio kojeg dijeli ostakljeni ljetni vrt, dva plesna podija, pet šankova, raznovrsna i povoljna ugostiteljska ponuda etc. Unutrašnji plesni podij s jedne strane ima deejay kabinu, a s druge prolaz u zimski vrt. Iznad podija je galerija s koje se pruža jedinstven pogled na epicentar zbivanja. Prema velikoj terasi na jezeru koja predstavlja vanjski dio kluba, dolazi se kroz međuprostor u zimskom vrtu. Na terasi je koncertni stage za live nastupe, modne revije i druge evente, na kojem je preko dana umjesto stagea, terasa kafića (naravno,ako je lijepo vrijeme).
Radno vrijeme kluba je uglavnom od 22 do 6h, a dnevni bar radi od 9 do 22h. Ukratko, Aquarius je uređen vrhunski i može bez ikakve sumnje stati rame uz rame sa svjetski poznatim klubovima. Ok, a šta je sa profilom ljudi koji zalaze u ovaj klub? E, to je onaj najbolji dio. U Aquariusu ćete se uglavnom susreti sa mladim urbanim ljudima, koji doduše vole prošetati klubom u finim krpicama, ali nisu toliko opterećeni modnim brandovima kao što je to slučaj u pojedinim drugim mondenim okupljalištima u gradu (nećemo nabrajati, ali zna se o kome i čemu pričamo). Znači, želite li dobru zabavu, raznovrsne tematske večeri, dobar ambijent i povoljnu cugu – navratite do jarunskog dragulja, Aquariusa.
I da, sigurni smo da znate da se produžnica zagrebačkog Aquariusa nalazi na Zrću pod istim imenom, ali o tome nekom drugom prilikom.

A mane?
Mane, mane…Iskreno, teško mi se sjetiti koje. Za nas koji volimo lude partyje, vjerojatno bi to bilo pomanjkanje elektronskih veselica, ali ni to ne možemo reći. Činjenica je da nam Aquarius svako malo pokloni gostovanje nekog kvalitetnog DJ-a, a upravo su u svoj tjedni program uveli i novu večer elektronske plesne glazbe naziva Unleashed, koja će se održavati svaki četvrtak. U klubu, kažu, da je Unleashed program koji je zamišljen kao svojevrsna fuzija plesnih stilova elektronske glazbe koji odgovaraju ambijentu kluba i stilskom izričaju rezidenta (DJ – i Zero i Ivan Komlinović). Zvuči zanimljivo!
– Najbolje da se ne trudimo pronalaziti mane, već ćemo samo poželjeti čelnim ljudima popularnog jarunskog okupljališta da i dalje nastave sa odličnom klupskom ponudom.
Ime: Aquarius Club
Adresa: Matije Ljubeka b.b.
Grad: Zagreb
Info punkt:
› Adresa: Matije Ljubeka b.b., 10000 Zagreb
› Broj telefona: +385 1 3640231
› Info: info@aquarius.hr
› Web: http://www.aquarius.hr/
Pripremila: Iva Novak