Browse By

Ajs Nigrutin na 4. izdanju Carnival Snowboard Sessiona


Točno godinu dana nakon što je nastupio u Stereu, Ajs Nigrutin vraća se na mjesto zločina. Beogradski reper, nekada član vrlo uspješne hip-hop trojke Bad Copy pozvan je da zajedno s kolegom Timbom uveliča četvrto izdanje Gillette Carnival Snowboard Sessiona što će se ove subote održati na Gatu Karoline Riječke.
Specifično po tome što se u cjelosti odvija na moru, natjecanje je to u kojem će i ove godine sudjelovati ponajbolji domaći i strani snowboarderi. Tim sportom bavi se i spomenuti stihoklepac koji je planirao predstaviti se Riječanima i u ulozi »bordera«, no na kraju je ipak odustao. Publika će ga vidjeti u »klasičnoj« ulozi – ulozi humorističnog »pretresatelja« urbane svakodnevice.
– Odlučio sam da dasku ipak neću uzimati sa sobom. Staza je uska i ne bi bilo dobro da se slomim. Ja sam više za bordanje na planini. Visok sam 2 metra i to bi za mene bilo pogubno, rekao je Ajs, inače veliki ljubitelj tog snježnog sporta. Kad god može, uzme dasku u ruke, automobilom otputuje do željenog odredišta i uživa spuštajući se niz padinu. Nedavno je boravio u Francuskoj, a kaže da se uskoro sprema i u Sloveniju.
– Zanimljivi su mi svi ekstremni sportovi. Valjda jer sam sada stariji, pa stalno tražim nešto novo. Ma, super je kad odeš na planinu, stisneš »gas« i onda pored tebe, recimo, prođe Englez odjeven u Batmana ili Supermana, dodaje reper koji sa Skajom Viklerom već neko vrijeme radi na novim pjesama. Novitete Riječani neće čuti, no moći će uživati u starim hit-singlovima, svojevrsnom megamiksu najpoznatijih Nigrutinovih uspješnica.
– U zadnjih godinu dana više nastupamo u Hrvatskoj, nego li u Srbiji. Tamo je hip-hop malo stao i najbolje idu narodnjaci. Više nema televizije koja će ti pustiti spot, sve se svelo na turbofolk i pop-šminkere. Kod vas i u Makedoniji, stanje je, što se hip-hopa tiče, ipak bolje, mišljenja je glazbenik koji se nada dobroj posjećenosti u Stereo Klubbu.
Koliki je Ajs avanturist, svjedoči i činjenica da je prije tri godine sudjelovao u srpskoj inačici Big Brothera u kojem je dogurao do finala.
– Išao sam uzeti novce za potrošačku košaricu i to mi je puno pomoglo u daljnjem radu. Snimio sam reklame, napravio ono što sam htio. Uzeo sam pare koje nikada nisam imao. To je bila neka odskočna daska, prezentirali smo rap. To je jedno veliko ludilo, pravi eksperiment. Osjećaš se kao mali bijeli miš. Tko je normalan, može opstati, zaključno će Ajs Nigrutin. Hoćemo li ga jednog dana gledati i u Opstanku što mu je velika želja, nikad se ne zna.