Browse By

Adria Music Conference: Umag domaćin prve glazbene konferencije u regiji


AMC će u svojoj prvoj godini obraditi goruće teme iz regije s naglaskom na urbanu glazbu, uz svjetske izvođače kao što je REV. RUN OF RUN DMC! Od četvrtka 02. do nedjelje 05. lipnja ove godine održat će se prva glazbena konferencija u regiji pod nazivom Adria Music Conference. AMC će u svojoj prvoj godini obraditi goruće teme iz regije s naglaskom na urbanu glazbu. Mjesto susreta bit će grad Umag i ATP stadion koji će se pretvoriti u AMC glazbeni grad gdje će se održavati predavanja, radionice, dnevne promocije novih singlova i bendova, te veliki večernji koncerti. Konferencija će okupiti više od 30 eminentnih predavača iz regije i svijeta, a očekuje se više od 1000 sudionika.
Misija organizatora je promoviranjem urbane kulture kontinuirano raditi na poboljšanju kvalitete edukacije, komunikacije i umrežavanja glazbene industrije u regiji. Cilj konferencije je pronaći odgovore na goruća pitanja industrije i aktualne teme iz svijeta glazbe. U radionicama će sudionici, između ostalog, moći naučiti kako napisati tekst za hit pjesmu, kako složiti najbolju plesnu koreografiju, naučiti DJ-irati ili producirati. Uz glazbenog TV partnera konferencije, regionalnog MTV-a, te potpunu podršku Istraturista, Grada Umaga i TZ Umaga vjerujemo da će AMC u sljedećim izdanjima postati najveća i najznačajnija glazbena konferencija i centar urbane kulture u regiji, a prema uzoru na najveće u svijetu kao što je Winter Music Conference u Miamiu.
‘Super je stvar da se ljudi koji rade u glazbenoj industriji mogu naći na jednom mjestu gdje razmjenjuju svoja iskustva, i to iz svih područja industrije jer inače to nemaju priliku!’ rekao nam je Frx (Radio 101/MTV).

Osim radnog dijela AMC će pružiti priliku i newcomer bendovima jednako kao i etabliranim imenima hrvatske, ali i regionalne glazbene scene da se predstave na AMC live stage-u. Kao kulminacija same konferencije, čak 2 dana za redom, u petak 3. i subotu 4. lipnja, održat će se veliki koncerti – UMAGINATION! S ponosom već sada možemo najaviti gostovanje Rev. Runa of RUN DMC koji je osnivač najutjecajnije hip hop grupe u svjetskoj povijesti. RUN DMC je grupa koja je promijenila glazbenu kulturu i širila granice urbane kulture čak i preko odjeće i obuće što se do tada nitko drugi nije usudio.
‘Adria MC u svakom je slučaju jako pozitivna inicijativa jer otvara prostor za dijalog i novi oblik prezentacije glazbene industrije u vrijeme kad je to najpotrebnije. Naime, razvojem interneta, ništa nije isto kao prije. Inicijative za dijalog, komunikaciju i poticaj novih vrijednosti, poglavito u regiji, u svakom slučaju su dobrodošle.’ – podržao je projekt i Darko Bakić, glavni tajnik Instituta hrvatske glazbe.
Krajem siječnja u restoranu Lido održano je prijateljsko okupljanje glazbene industrije povodom pokretanja AMC-a, i industrija je već sada potvrdila da je projekt i više nego potreban regiji. Samo neka od uvaženih imena koja su se na ovom druženju pojavila i podijelila svoje ideje s organizatorima bili su Ilko Čulić (Radio 101), Dražen Kokanović (Jazzarella), Marijo Goršić (Hartera/Mars festival), Marija Husar (glazbenica), Ivan Vukušić (Radio Antena), Boris Đurđević (glazbenik), Goran Komerički (Hrvatski radio), Lana Borić (MTV), diskografske kuće Menart, Universal Hrvatska, Dallas i mnogi drugi.
‘Mislim da je konferencija odlična platforma za sve nas glazbenike jer možemo promovirati svoju glazbu, ali i razgovarati sa diskografima, medijima, kritičarima te publikom. I to sve na jednom mjestu! – izjavila je Marija Husar (glazbenica).
Ograničeni broj promotivnih AMC paketa koji uključuju kotizaciju za konferenciju, smještaj za 4 dana te ulaznice za sve koncertne spektakle i Umagination možete pronaći po atraktivnoj cijeni već od 999kn. Više informacija o promotivnim paketima i samoj konferenciji potražite na službenoj stranici AMC-a www.adriamc.com.